13 Aralık 2008 00:00

DTP Eş Başkanları Ahmet Türk ve Emine Ayna başkanlığında 5 kişiden oluşan DTP heyeti, temaslarda bulunmak üzere Kürt Özerk Bölgesi’ne gitti.
Emine Ayna, Ahmet Türk, İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ve Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve DTP PM üyesi Abdullah Demirbaş’ın yer aldığı heyet, bugün Hewlêr’de Kürt Özel Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile görüşecek. Heyet yarın da Süleymaniye’ye geçerek Irak Cumhurbaşkanı Talabani ile bir araya gelecek. Kerkük’de önceki gün, Kürt ve Arap yetkililerin asayişi sağlamak için görüştükleri bir sırada, 55 kişinin öldüğü bombalı saldırı nedeniyle DTP’nin programında bazı değişikler olabileceği belirtiliyor. DTP’liler geçen mayıs ayında, Talabani ile bir araya gelmiş, Kürt sorununun demokratik çözümü için bölge ve Irak yönetiminin rol oynamasını istemişti. (HABER MERKEZİ)

DTP’ye ‘dokunmak’ isteniyor

Başbakanlık, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin 7 milletvekili hakkındaki toplam 10 yeni fezlekeyi Meclis Başkanlığı’na gönderdi.
Söz konusu fezlekeler, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyonu’na sevk edildi. Meclis’e yeni gelen fezlekeler arasındaki 7 dosya DTP’li milletvekillerine ait. Meclis’e gelen yeni fezlekelerden 2’si DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan’a, 2’si Van Milletvekili Özdal Üçer’e ait. DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna, Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve Siirt Milletvekili Osman Özçelik’e ait birer dosya bulunurken, diğer dosyalar AKP Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas ve CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz’ün. TBMM’de en son gelen dosyalarla birlikte, 274 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. Bunlardan 75’i dönem başında Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu’nda ele alınarak dönem sonuna ertelenirken, hazırlık komisyonlarında görüşülen ancak raporları hazırlanmayan 76 dosya işlem için raftan inmeyi bekliyor. 120 dokunulmazlık dosya ise Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu’na havale edildi. 3 dokunulmazlık dosyası ise Başbakanlığa iade edildi. (HABER MERKEZİ)
17 Temmuz 2025 09:11

Marmaray'da makinistler iş bıraktı: Seferler aksayınca bakanlık 'genel bakım' açıklaması yaptı

Marmaray'da makinistler, hükümetin sefalet zammı teklifine karşı bugün iş bıraktı. Eylem etkili oldu ve bazı seferler aksadı. Bakanlık, aksamayla ilgili "genel bakım" açıklaması yaptı.

Marmaray'da makinistler iş bıraktı: Seferler aksayınca bakanlık 'genel bakım' açıklaması yaptı

Fotoğraf: Tren Makinistleri X hesabı

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
17 Temmuz 2025 13:44

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ‘kişiye özel ilan’ iddiası

CHP’li Taşkın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde "Yeniden Refah Parti’li Cihan Güneş tanımlı ilan" açıldığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ‘kişiye özel ilan’ iddiası

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi/Arşiv

17 Temmuz 2025 13:37

Çiğ süt tavsiye alım fiyatına tepki: Üreticiyi değil, sanayiciyi sevindirdi

Ulusal Süt Konseyinin çiğ süt için açıkladığı tavsiye fiyatına tepki gösteren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Süt üreticisi kazanmıyor, tüketici pahalıya alıyor, aracı ve sanayici kazanıyor" dedi.

Çiğ süt tavsiye alım fiyatına tepki: Üreticiyi değil, sanayiciyi sevindirdi

Fotoğraf: DHA

Duygu Ayber Gültekin
[email protected]


İçerik yükleniyor...

17 Temmuz 2025 15:42

Sağlıkçılardan “sağlıksız yemek” isyanı: “Sağlıksız yemek malzemeleri dayatılıyor”

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi çalışanları, hijyenik olmayan ve yetersiz yemekleri protesto etti. “Sağlıkçıya sağlıksız yemek olmaz” diyerek simit yiyen sağlıkçılar, idareyi göreve çağırdı.

Sağlıkçılardan “sağlıksız yemek” isyanı: “Sağlıksız yemek malzemeleri dayatılıyor”

Fotoğraf: ANKA

İçerik yükleniyor...

(ANKA)
17 Temmuz 2025 12:04

Demir kapının üzerine düştüğü 10 yaşındaki Eymen öldü; iple önlem alındı

İstanbul Çekmeköy’de apartman bahçesinin parkında oynayan 10 yaşındaki Eymen Budak, üzerine demir kapı düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Demir kapı ise iple bağlanarak kullanılmaya devam edildi.

Demir kapının üzerine düştüğü 10 yaşındaki Eymen öldü; iple önlem alındı

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(DHA)
17 Temmuz 2025 11:58

TMSF'den Hakmar ve Tatbak açıklaması: Bloke kaldırıldı

Hakmar ve Tatbak şirketleriyle ilgili açıklama yapan TMSF, şirketlerin banka hesaplarındaki blokelerin kaldırıldığını ve tedarikçilere yönelik ödemelerin başladığını duyurdu.

TMSF'den Hakmar ve Tatbak açıklaması: Bloke kaldırıldı

Hakmar ve Tatbak zincir marketler

İçerik yükleniyor...

(Halk TV)

Evrensel'i Takip Et