14 Aralık 2008 00:00

El bombalarında Ergenekon şüphesi

Trabzon’da ele geçirilen el bombalarıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişinin Ergenekon’la bağlantılı olmalarından şüpheleniliyor.

Paylaş

Trabzon’da ele geçirilen el bombalarıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişinin Ergenekon’la bağlantılı olmalarından şüpheleniliyor. Trabzon merkez ve Yomra ilçesinde 5 ayrı yere eş zamanlı düzenlenen operasyonla ele geçirilen 9 el bombası, bir Kalaşnikof ile bir tabanca basına gösterildi. El bombalarının Alman menşeli savunma tipi ve parça tesirliği olduğu açıklandı.
Trabzon’da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Jandarma, önceki gün sabah eş zamanlı olarak 5 farklı adrese baskın düzenledi. Yomra ilçesinde 1 tabanca ve bu tabancaya ait 7.65 mm çapında 8 mermi, 1 seyyar dipçikli Kalaşnikof marka tüfek, bu tüfeğe ait içerisinde 20’şer fişek bulunan 3 şarjör ve kutu içerisinde 360 adet olmak üzere toplam 420 adet 7.62 mm çapında Kalaşnikof mermisi ile 1 el bombası toprağa gömülmüş olarak bulundu. İl merkezinde bir evde yapılan aramada ise saklı haldeki 8 el bombası ele geçirildi. Olayla ilgili olarak aralarında İ.H. ve K.H’nin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.
Ergenekon söylentisi
Bu arada olayın gazetecilerce duyulması üzerine Trabzon Valiliği Basın Bürosu, Vali Nuri Okutan’ın, dün saat 11.00’de Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda konuyla ilgili bir basın toplantısı yapacağını duyurdu. Sabah saatlerinden itibaren olayın Ergenekon ile ilgili olduğu söylentilerinin de çıkması üzerine yaklaşık 40 basın mensubu Trabzon Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Uzun süren bekleyişin ardından basın mensupları, brifing salonuna alındı ve olayda ele geçirilen silahlar ve mühimmat gazetecilere gösterildi.
Okutan, olayın ‘Ergenekon bağlantısı’ olup olmadığı yönündeki soruya da, “Bunlar erken yorumdur. Biz bütün ihtimallere göz önüne alarak çalışıyoruz” cevabını verdi.
Bunun ardından, Vali Nuri Okutan’ın bir açıklama yapmadan Emniyet Müdürlüğü’nden ayrılacağı belirtilerek gazeteciler dışarıya çıkartıldı. Saat 12.30’da Emniyet Müdürlüğü’nden çıkan Okutan, ısrarlı sorular karşısında soruşturmayla ilgili bir şey söylemek için erken olduğunu belirterek, “Soruşturma aşamasında tüm ihtimaller göz önünde bulunduruluyor. Yakalanan şahıslar kamu görevlisi değil” dedi. (Trabzon/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hırsız maketi polise ihbar yağdırdı

SONRAKİ HABER

Öğretmenlere MEB engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...