15 Aralık 2008 00:00

Laricani: ABD ve İsrail yeni maceralar peşinde

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Washington ve Tel Aviv yönetimlerinin İran’a saldırı fikrinden henüz vazgeçmediklerini söyledi.

Paylaş

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Washington ve Tel Aviv yönetimlerinin İran’a saldırı fikrinden henüz vazgeçmediklerini söyledi.
Laricani, ABD Başkanı seçilen Barack Obama’nın İran hakkındaki son sözleri ve İran’a karşı olası tehditleri değerlendirdiği konuşmasında, “ABD ve İsrail’in, bölgede yeni macera peşinde” olduklarını belirtti.
ABD’nin son çeyrek asırdaki İran politikasının tehdit üzerine inşa edildiğini ifade eden Laricani, “Amerikalılar Moğollardan da kötü. Onlar İran’a saldırı için birçok kez fırsat kolladılar” dedi. Laricani, “ABD’nin Irak’ta bataklığa saplanması ve İsrail’in 33 gün savaşında yenilmesiyle İran’a saldırı niyetlerinin gerçekleşmediğini” bildirdi.
Obama’nın İran’a karşı “havuç-sopa” politikası izleneceğini açıklamasını eleştiren Laricani, “Bu dil, kovboyların dilidir, konuşması gereken medenilerin dili değil” ifadesini kullandı.
Beyaz Saray’ın sahibinin değişmesiyle durumun düzeleceğini sanmanın saflık olacağını dile getiren Laricani, yeni dönemde de İran’a karşı ekonomik ve siyasi baskıların artacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Bush’tan Irak’a ‘habersiz’ ziyaret

SONRAKİ HABER

Gates’ten tehdit gibi uyarı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...