15 Aralık 2008 00:00

DTP heyeti Barzani ile görüştü

Kuzey Irak’a giden DTP heyeti, temaslarına devam etti.

Paylaş

Kuzey Irak’a giden DTP heyeti, temaslarına devam etti.
DTP eş başkanları Ahmet Türk ile Emine Ayna, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’tan oluşan heyet, Talabani ile Bağdat’ta görüştü. DTP heyeti, önceki gün de Erbil’de Mesut Barzani ile görüştü.
Yaklaşık iki saat süren görüşmede Kürt sorunundaki gelişmeler, TSK’nın Kuzey Irak’a yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları ve Kürt gruplar arasındaki ilişkiler değerlendirildi.
Heyet, Erbil’de Mele Mustafa Barzani’nin mezarını da ziyaret etti. Mezar başında Kürtçe konuşma yapan DTP Eş başkanı Ahmet Türk, Mele Mustafa Barzani’nin yaşamı boyunca Kürtlerin özgürlük mücadelesine hizmet ettiğini iddia ederek tüm Kürtlerin Mustafa Barzani’ye minnettar olduğunu belirtti.
Dün sabah saatlerinde Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Kemal Kerkuki ile bir araya gelen heyet, öğlen saatlerinde de Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü. 45 dakika süren görüşmeye Barzani’nin yanı sıra İçişleri Bakanı Kerim Sincari, KDP Genel Sekreteri Fazil Mîrani de katıldı. Toplantıda, Irak ve Federal Kürdistan’ın içinde bulunduğu durum değerlendirilerek, geçmişten bugüne Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan değişimler ele alındı. Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin de konuşulduğu toplantıda, Kürtlerin birbirlerini anlaması ve birbirlerine değer vererek ilişkilerini bu çerçevede geliştirmeleri gerektiğine vurgu yapıldı. Toplantıda ayrıca, Kürt sorununun demokratik yollarla ve diyalogla çözülmesi gerektiğine dikkat çekildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Çukurca’da ev baskınları: 10 gözaltı

SONRAKİ HABER

Çocuklara bayram şekeri yerine hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...