19 Aralık 2008 00:00

Medyada büyük kapışma

Gazeteler, Melih Gökçek ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmadan farklı galipler çıkardı

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Grup Başkan vekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, önceki akşam Uğur Dündar yönetiminde star Tv’de yaptıkları tartışmanın yankıları medyada gündeme oturdu. Zaman zaman Gökçek ile Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmanın dozunun yükselmesi Uğur Dündar’a zor anlar yaşatsa da, sonuçta Gökçek ile Kılıçdaroğlu beklenenin altında bir tartışmaya imza attılar. Gazetelerin bir kısmı bu tartışma sonucunda Melih Gökçek’in Kemal Kılıçdaroğlu’nu nakavt ettiğini yazarken, bazı gazeteler ise Melih Gökçek’in yayın esnasında Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuşturmadığını ve ortaya sürekli asılsız iddialar atarak ortamı gerdiğini yazdı. ‘Nakavt’ başlıklarını kullanan gazeteler, kimin ‘nakavt’ olduğu konusunda ise ortak bir karar veremedi!
Vatan: Gerilim filmi gibi
Vatan gazetesi haberinde, Gökçek ve Kılıçdaroğlu’nun canlı yayın tartışmasının kavgadan öteye gidemediğini yazdı. Gazete haberinde; “Ankara Belediyesi’nin doğal gaz sayaç alımında yolsuzluk yaptığı iddialarını gündeme getiren CHP’li Kılıçdaroğlu, star Tv’de AKP’li Gökçek’le canlı yayında kapıştı. Uğur Dündar’ın tüm uyarılarına rağmen Gökçek ‘İddialar dışında sizi konuşturmam’ diyerek Kılıçdaroğlu’nu susturdu. Kılıçdaroğu’nun ‘Yetim hakkı yediniz’ suçlamasına ise Gökçek, ‘Yiyen şerefsizdir’ diyerek bağırdı” ifadeleri yer alırken, Vatan, tartışmanın sonucunda izleyicilerin sayaçların gerçek maliyetini ise bir türlü öğrenemediğini yazdı. Bol kavganın sonunda ortaya atılan iddiaların yanıtsız kaldığını vurgulayan Vatan, Melih Gökçek’in canlı yayında oldukça agresif davrandığını da yazdı.
Cumhuriyet:
Gökçek yanıt veremedi
Cumhuriyet gazetesi de Gökçek ile Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmaya geniş yer verirken, Melih Gökçek’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt veremediğini ve yayın sırasında sürekli olarak konu değiştirmeye çalıştığını yazdı. Gazete, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Ankara halkı soyuluyor’ sözleri karşısında sinirleri gerilen Gökçek’in verdiği kaçamak yanıtlar gözlerden kaçmadı” ifadelerini kullandı.
Vakit: Kılıçdaroğlu nakavt
Vakit gazetesi ise çoğu gazetenin aksine, canlı yayın galibi olarak Melih Gökçek’i seçti. Vakit haberinde, “Melih Gökçek ortaya koyduğu belgelerle Kılıçdaroğlu’nu bunalttı. Kılıçdaroğlu belgeler karşısında cevap veremedi” ifadelerini kullandı. Melih Gökçek’in canlı yayın sırasında ortaya koyduğu belgelerle Kılıçdaroğlu’na zor anlar yaşattığını aktaran gazete, Kılıçdaroğlu’nun yayın sırasında sürekli olarak kaçamak yanıtlar verdiğini yazdı.
Tercüman: Gökçek nakavt
Tercüman gazetesi haberinde, Melih Gökçek ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşı karşıya getiren yayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ortaya koyduğu belgeler sayesinde Melih Gökçek’i nakavt ettiğini ifade etti.
Milliyet: Gökçek tartıştırmadı
Uğur Dündar yönetiminde star Tv’de yapılan tartışmanın fiyaskoyla sonuçlandığını yazan Milliyet, Melih Gökçek’in yayın boyunca ne Uğur Dündar’ın ne de Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına izin vermediğini yazdı. Gökçek’in sürekli bağırarak ortamı gerdiğini yazan gazete, tartışmanın hayal kırıklığından öteye geçemediğini yazdı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Berlinli işsizlere yeni iş: fare avcılığı

SONRAKİ HABER

Derbi kozları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...