19 Aralık 2008 00:00

Berlinli işsizlere yeni iş: fare avcılığı

Kenti fare istilasından kurtarmak için işsizlerseferber edilsin diyen milletvekiline tepki büyük

Paylaş

Almanya’nın başkenti Berlin, fare istilasıyla karşı karşıya. Uzmanlar, şehrin merkezi yerlerinde en az 500 bin farenin dolaştığını ve özellikle de turistleri rahatsız ettiğini bildiriyorlar.
Belediye fare istilasına karşı ne yapacağını tartışırken, şehrin FDP (Hür Demokrat Parti) milletvekillerinden Henner Schmidt, sihirli çözümü buldu: Yoksullar fare yakalamaya gönderilsin, yakaladıkları fare başına da para alsınlar! Schmidt, işsizlerin evde oturmak yerine fare yakalama işiyle görevlendirilmesini, böylece de ayda üç-beş kuruş fazla para kazanmalarını talep etti. Milletvekili, çöp kutularından şişe toplayanların da böylece kendilerine para kazandıracak yeni bir meşgale bulmuş olacaklarını açıkladı.
İşsizliğin oldukça yüksek olduğu Berlin’deki İşsizler İnisiyatifi ise önerinin işsizleri aşağılama, onurlarını kırma olduğunu belirterek, Schmidt’i küstahlıkla suçladı. İnternet sayfası protesto mesajlarıyla bombardıman edilen FDP milletvekili, önerisini görelileştirerek, kimsenin fare yakalamaya zorlanamayacağını, ama şehrin farelerden, yoksulların da yoksulluktan kurtulması için bu öneriyi getirdiğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İnsanın goril kadar değeri yok

SONRAKİ HABER

Medyada büyük kapışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...