21 Aralık 2008 00:00

8 k

Tek tek “K” harfiyle başlayan sözcüklerimi yazsaydım, çok yer kaplayacaktı. Ben de bunun için “8 K” deyip, çıktım… Her gün gündemi değişen ülkemden şu son zamanların “K” ile başlayan gündem sözcüklerini alt alta sıralayacağım…

Paylaş

Tek tek “K” harfiyle başlayan sözcüklerimi yazsaydım, çok yer kaplayacaktı. Ben de bunun için “8 K” deyip, çıktım…
Her gün gündemi değişen ülkemden şu son zamanların “K” ile başlayan gündem sözcüklerini alt alta sıralayacağım… Evet, varan I:

Kumar
Kuran’da deniyor ki: “Birbirinizin mallarınızı haksız sebeplerle (kumar, hırsızlık, yağmacılık, çapulculuk, emanete ihanet) yemeyin.” (Bakara Sûresi, 188. ayetten.) Üzerinize afiyet çok İslamcı AKP iktidarında “kumar” tavan yaptı… Her gün “İddaa” var (bir de dilbilgisi kurallarını bilseler)… Her gün, her saat, hatta her dakika “Kazı Kazan” var. (Recep Beygiller kazımadan kazanıyorlar.) Her gün “at yarışları” var… Her ayın 9, 19 ve 29’unda “Milli Piyango” var… Pazartesi “10 Numara”, çarşamba “Şans Topu”, perşembe “Süper Loto”, cumartesi-pazar “Spor Loto”, cumartesi “Sayısal Loto”, pazar “Spor Toto”… İnternette her dakika “poker”, bunların yanında “Var mısın, yok musun?”, “Çarkıfelek”, “Düello”, “Şansa Bak”, “Rus Ruleti”, “Şans Kapıyı Çalınca”, “Şans Yolu”… Vay anasını sayın seyirciler (Tansu Polatkan’ın sözüdür bu)! “Kuran’a selam, kumara devam…”

Kulak
Telekulak denilen şeyi de evvel Allah yozlaştırdık. Türkiye’de cumhurbaşkanları, başbakanlar bile dinlenir. Hiçbir aslan parçası engelleyemez bunu. Bakın Recep Erdoğan, “Güm Başbakan” olsun, neler çıkacak?..

Kıtır
AKP cemaatinin Dış Bakanı Ali Babacan, Türkiye’deki Müslümanların da sorunlar yaşadığını buyurunca hop oturup hop kalktı bizim ulema. Adam doğru söylemiş. Müslüman işçi, müslüman esnaf, müslüman memur ve benzeri tüm “zenci müslüman Türkler” kazığını yiyor, “beyaz müslüman yöneticiler”in…

Kalpazan
Bir yazı yazılınca yeri-göğü inleten dinci takımının liderleri, söz konusu “kalpazanlık” olunca gık’larını çıkarmıyorlar. Ne demiş atalarımız: “Sükût ikrardan gelir…” Vay kalpazan vay… (Bkz. Kuran, Bakara Sûresi, 188. ayet.)

Kıvırtma
Dinci AKP’nin söylemleri… Gazetemin sayfaları yetmez, hepsini yazmaya…

Kıyak
Milletvekillerine “gazi kıyağı”ndan tutun, “kadrolaşma”lara, “kendi adamlarını ihalelerde korumalar”a dek binlerce olay. (Bkz. Kuran, Hucurat Sûresi, 9. ayet ve Hz. Muhammet’in hadisleri.)

Köşk
Kenan Evrenlerin, Turgut Özalların, Süleyman Demirellerin bulunduğu Çankaya Köşkü’nde şimdi AKP cumhurunun başkanı Abdullah Gül ve Hayrünisa Gül var. Olanları biliyorsunuz. Ama 500 avroluk bir pabuç var ki… (Bkz. Kuran’dan İsra Sûresi 27. ayet; A’raf Sûresi, 31. ayet; İsra Sûresi, 26. ayet; En’am Sûresi, 141. ayet)

Kaide
Biraz da Türkiye dışına çıkayım… Irak’ta, Ninova’dan kovulan El Kaide zıpırları, orada egemen oldukları dönemde manavları bile baskı altına almışlar, tezgâhlarda, “cinselliği çağrıştırdığı” için hıyarla domatesin yan yana konulmasını yasaklamışlar. Şimdi fena halde merak ediyorum; Ninovalı manav, Çengelköy hıyarıyla (bilirsiniz, küçücüktür) hormonsuz köy domatesini (o da küçüktür) yan yana koysaydı, “Sübyancılıktan katli vaciptir” cezasına mı mahkûm olacaktı?
Şimdiki İslamcılar gerçekten bir harika oluyorlar…
Bülent Habora
ÖNCEKİ HABER

asya pasifik'te bu hafta

SONRAKİ HABER

nükleer olmadı pabuç verelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...