21 Aralık 2008 00:00

İZLENİM

İstanbul’un yağmurlu günlerinden birindeyiz, Kadıköy’de halkın meraklı bakışları eşliğinde, coşkudan ve yağmurdan sırılsıklam bir kortej meydana doğru yürüyor… Kortejin tamamı gençlerden oluşuyor.

Paylaş

İstanbul’un yağmurlu günlerinden birindeyiz, Kadıköy’de halkın meraklı bakışları eşliğinde, coşkudan ve yağmurdan sırılsıklam bir kortej meydana doğru yürüyor… Kortejin tamamı gençlerden oluşuyor.
Ellerinde rengârenk dövizler, taleplerini yazdıkları pankartlar var; demokratik lise, bağımsız Türkiye, parasız eğitim, sınavsız hayat… Ve altlarındaki imzalar da dikkat çekiyor: İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrencileri, Marmara Üniversitesi Öğrencileri, hemen her şehirden ve ilçeden lise ve dershane öğrencileri, Makine Mühendisleri odasının şubeleri, Çağlayan Tekstil İşçileri…
Bütün bu imzaların sahipleri, yani gençliğin çeşitli kesimleri “Tam Bağımsız ve Demokratik Türkiye” için Kadıköy’de buluştu!
Yine en güzeli de, orada geleceği için yüründüğünü anlayan başta liseliler olmak üzere Kadıköy’den yolu geçen çeşitli gençlerin, korteje kendiliğinden katılması oldu.
Kadıköy İskele Meydanı’na doğru bazen koşarak, bazen yürüyerek, ama hep sloganlarını haykırarak ve hep kararlı adımlarla yürüyenler; gençti… Emperyalizme, krize, işsizliğe ve hayatlarındaki bin türlü soruna karşı duydukları nefrete rağmen, onlara karşı mücadele ettiklerini de bildikleri için gülmekten vazgeçmeyen, iliklerine kadar işleyen soğukta halay çekebilen, tanımasalar da birbirine gülümseyen, “yaşasın bağımsız demokratik Türkiye” sloganıyla birbirini selamlayan bu insanlar sonuna kadar gençti! Kendi kortejlerini oluşturdular, kendi dövizlerini yazdılar, kendi güvenliklerini aralarından seçtikleri görevlilerle sağladılar… Ve bugün kürsü de onlarındı, kürsüden bu defa yabancı oldukları şeyleri değil, ortak sorunlarını ve ortak çözümlerini duydular ve bu yüzden de ilgiyle dinlediler, çünkü kürsü de onlarındı! Yüreği hepimizden genç ve sonuna kadar da mücadele insanın olan, Denizlerin yol arkadaşı Mustafa Yalçıner’i de bu yüzden selamladılar!
Bugün Kadıköy’de Türkiye gençliğinin yalnızca bir bölümü, o alanda olmayan milyonlarca gencin de aslında istediklerini ve yapmak istediklerini dile getirdi. Bugün Kadıköy’de binlerce arkadaşım bir söz verdi, Almanya’da, İtalya’da, Fransa’da, Yunanistan’da olduğu gibi Türkiye’de de talepleri, sorunları ve geleceği için çoğalarak alanları doldurmaya devam edeceklerine, her gününü buna adayacaklarına dair bir söz…
O alanda bulunan herkes gibi ben de bu sözün tutulacağını hissediyorum…
Evrim Durmaz
ÖNCEKİ HABER

‘Uygulama hatası’ can aldı

SONRAKİ HABER

Bağımsızlık ve güvenli bir gelecek için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...