22 Aralık 2008 00:00

Sorumlular yargılansın

1978 yılında 110 kişinin katledildiği Maraş katliamının yıldönümünde, 19 Aralık 2000’de cezaevlerinde yaşanan katliamlara ve son aylarda yoğunlaşan polis terörüne protestolar devam ediyor.

Paylaş

1978 yılında 110 kişinin katledildiği Maraş katliamının yıldönümünde, 19 Aralık 2000’de cezaevlerinde yaşanan katliamlara ve son aylarda yoğunlaşan polis terörüne protestolar devam ediyor. Antalya’da, Emek Partisi, Sosyalist Parti, Demokratik Toplum Partisi Antalya 78’liler Derneği gibi parti ve kitle örgütlerinin yanı sıra polis tarafından öldürülen Çağdaş Gemik’in annesi, babası ve akrabalarından oluşan kalabalık bir grup da önceki gün düzenlenen basın toplantısına destek verdi.
Grup, ‘Katil polis hesap verecek’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ gibi sloganlar atarak Kışlahan meydanına geldi. Basın açıklamasını Sosyalist Parti Antalya il başkanı Hasan Özseçen yaptı. İnsanların sokaklarda katledildiğini söyleyen Özseçen, “ Cezaevlerinde tecrit uygulaması sürüyor. Yeni Çağdaş Gemikler, Uğur Kaymazlar, Baran Tursunlar, Yeni Alexislar ölmesin diye mücadelemizi yükseltmeliyiz, güçlerimizi birleştirmeliyiz” dedi.
19 Aralık 2000 cezaevleri katliamı, 24 Aralık 1978 Maraş katliamı sorumluları, Uğur, Baran’ları katleden polisler yargılanmasını ve cezalandırılmasını istediklerini dile getiren Özseçen’in konuşmasının ardından Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi’nin ayakkabı fırlattığı ABD başkanı Bush’un temsili maskesini taşıyan bir göstericiye ayakkabılar fırlatıldı.
Gemik ailesinden EMEP’e ziyaret
Çağdaş Gemik’in annesi Sevgi Efe, Babası Haşim Gemik, Dayısı Eğitim Sen Üyesi eğitimci Cemal Efe’nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, Emek Partisi Antalya İl Örgütü’nü ziyaret etti. Ziyarette konuşan EMEP İl Başkanı Celal Budak, “Çağdaş bizim evladımızdır. Polis Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu’na dayanarak insanları sokak ortasında katlediyor” dedi. Budak, “Bugün kapitalizmin yarattığı krizin arkasına saklanan patronlar, binlerce işçiyi işten atıyor, polis sokak infazları yapıyor. Biz Çağdaş’ın davasını kendi davamız olarak görüyoruz. Bu parti sizin partiniz” şeklinde konuştu.
Çağdaş’ın anne ve babası da EMEP’in desteğinden dolayı çok memnun ve mutlu olduklarını belirterek, EMEP’in Yunanistan’da katledilen gencin ailesiyle irtibat kurmalarına yardımcı olmasını istediler. Çağdaş’ın dayısı Cemal Efe ise davanın kitlesel takip edilmesi için birlikte mücadele edeceklerini söyledi. (Antalya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Balya’nın altındaki gerçek

SONRAKİ HABER

Mahkeme de Adli Tıp raporuna güvenmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...