22 Aralık 2008 00:00

Dostel işçileri direniyor

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Dostel Makine’den atılan işçilerin, işe geri dönme talebiyle başlattıkları mücadele sürüyor.

Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Dostel Makine’den atılan işçilerin, işe geri dönme talebiyle başlattıkları mücadele sürüyor. Bayramdan önce başlayan direnişe, patronla yapılan görüşmeler sırasında ara verilmişti. Ancak görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine işçiler yeniden direnişe geçtiler.
EMEP Gebze ilçe yöneticileri de Dostel işçilerini ziyaret ederek destek verdiler. EMEP İlçe Başkanı Kenan Dede, işçilerin birlik olmaları ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki diğer işçilerden destek almaları durumunda direnişin başarıyla sonuçlanacağını söyledi.
Birleşik Metal-İş Şube Yöneticisi Necmettin Aydın da EMEP’e dayanışma ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Aydın, Gebzeli işçi ve emekçilerin desteklerini de beklediklerini söyledi. Dostel patronu, kriz gerekçesiyle 30 işçiyi işten çıkartmış, fabrikada işten atmalara tepki gösterilmesi üzerine 40 işçiyi daha tazminatsız olarak kapı önüne koymuştu. İşçiler de direnişe başlamıştı. (Gebze/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KESK’in 13. yıl etkinliği yapıldı

SONRAKİ HABER

Graniser işçileri mücadelede kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...