22 Aralık 2008 00:00

AKP’nin İstanbul adayı Kadir Topbaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kadir Topbaş olduğunu açıkladı.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kadir Topbaş olduğunu açıkladı. Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da yeniden aday olduğunu belirtti.
AKP İstanbul İl Başkanlığına ait yeni binanın açılışında konuşan Erdoğan, adayları belirlerken tüm değerlendirmeleri yaptıklarını, gerek MYK’da gerek o ilin milletvekilleri ile ortak akıl konsensüsü yaptıklarını iddia etti. Erdoğan, “Ben bu partinin genel başkanıyım, Ben ne dersem o olur” anlayışı içinde bugüne kadar olmadığını, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini savunarak, “Ama tek başıma kaldırmaya kalkarsam altında kalırım” dedi.
Yerel seçimlerinin önümüzdeki 5 yılda şehirlerin, ilçelerin, beldelerin, köylerin geleceğini şekillendireceğini söyleyen Erdoğan 29 Mart günü yapılacak seçimleri bu yönüyle de önemsediklerini ve yeni sürecin başlangıcını olarak gördüklerini dile getirdi.
Son tarih 15 Ocak
AKP’nin yerel seçimlerdeki adaylarını kademe kademe açıklayarak 15 Ocak 2009’a kadar tüm adaylarını kamuoyuna duyuracağını bildiren Erdoğan, “Her adayımızın kendisiyle, kentiyle, kimliğiyle, kültürüyle ve milletimizin değerleriyle barışık olması bizim için çok önemli. Gelişime, değişmeye açık, liyakat ve vizyon sahibi, mütevazı, cesur, seven ve sevilen, dürüst adaylar inşallah bizim listemizde yer alacak” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Gül’ün yanıtı Arıtman’a yetmedi

SONRAKİ HABER

Demokratik hareketin ilk adımları atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...