24 Aralık 2008 00:00

Ergenekon’da gazeteciler suçlandı

Ergenekon davasının 31. duruşmasında tutuklu sanık Vedat Yenerer’in avukatı dün de savunmasına devam etti. Yenerer’in avukatı Vural Ergül, savunmasının her aşamasında suçlayıcı ifadeler kullanarak gazetecilerin operasyonun parçası olduğunu iddia etti

Paylaş

Ergenekon davasının 31. duruşmasında tutuklu sanık Vedat Yenerer’in avukatı dün de savunmasına devam etti. Yenerer’in avukatı Vural Ergül, savunmasının her aşamasında suçlayıcı ifadeler kullanarak gazetecilerin operasyonun parçası olduğunu iddia etti.
Savcı Zekeriya Öz’ün soruşturma aşamasındayken bazı basın mensuplarını farklı zamanlarda odasına çağırıp bilgi verdiğini öne süren Vural Ergül, bu gazetecilerden arkadaşı olduğunu iddia ettiği bir kişinin Savcı’nın odasında ses kayıt cihazını çalıştırdığını ileri sürdü. Gazeteciler, “Hepimiz töhmet altında kaldık” diyerek Ergül’e tepki gösterdi.
Bir tutuklama daha
Ergenekon soruşturması kapsamında Bursa'da gözaltına alınan emekli polis memurunun tutuklandı.
Kendisini “Emekli paşa” olarak tanıttığı öne sürülen Emekli Polis Memuru Mustafa Kemal Y, soruşturma çerçevesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çirişhane Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Mustafa Kemal Y’nin evinde yapılan aramada çok sayıda döküman ele geçirildi.
Mustafa Kemal Y, sorgusunun tamamlanmasının ardından dün sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

TBM’den kampanyaya destek

SONRAKİ HABER

Başbakan’ın üslubu ‘kaygılı bir insan’ üslubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...