25 Aralık 2008 00:00

Promosyon skandalı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2006 yılında yaptığı promosyon anlaşmasında okullara dağıtılması gereken 37 bin 500 YTL kayıplara karıştı.

Paylaş

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2006 yılında yaptığı promosyon anlaşmasında okullara dağıtılması gereken 37 bin 500 YTL kayıplara karıştı. Ayrıca personele ödenen paranın 4 bin 796 YTL’si de ödenmezken, dönemin kaymakamı ve milli eğitim müdürü değiştiği için, paranın akıbeti hâlâ çözülemedi. Eğitim Sen Amasya Şubesi ise yaşanan olayı kriz fırsatçılığı olarak değerlendirdi.
Düziçi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Banka Promosyonları” konulu yazısına göre; promosyon olarak bankadan 125 bin YTL para alındı. Promosyon ile ilçeye kız yurdu yapılması planlanırken Türk Eğitim-Sen tarafından oluşturulan kamuoyu sonucunda promosyonun çalışanlara dağıtılması kararı alındı. Mevzuata göre; Bu paranın yüzde 70’lik kısmı olan 87 bin 500 YTL, ilçedeki 827 personele, yüzde 30’luk kısmı ise 37 bin 500 YTL ise okullara eşit miktarda dağıtılacaktı. Fakat promosyon gelirinin yüzde 70’lik kısmı olan 87 bin 500 YTL, 827 kişiye eşit miktarda 105 YTL 80 Ykr olarak dağıtılması gerekirken 100’er YTL dağıtıldı. Promosyon gelirinin 4 bin 796 YTL 60Ykr’lik kısmı ise nereye gitti hâlâ belli değil.
Ödendi diye biliyoruz’
Kaymakam Nevzat Şengök ise yüzde 70’lik kısmın personele dağıtıldığını bildiklerini söyleyerek, “Yüzde 30’luk kısım ise yapılan Kaymakamlık binasının yapımında kullanıldı, ancak daha sonra bu miktar, bir önceki kaymakamımız döneminde milli eğitim müdürlüğüne ödendi diye biliyoruz” dedi.
Yazılı açıklama yapan Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Cüneyt Kula da, Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü Promosyon İhale Komisyonu ile Banka Temsilcilerinin yaptığı toplantıda bankaların verdikleri promosyon tekliflerinin sermayenin ekonomik kriz fırsatçılığını ve krizin faturasını çalışanların, emekçilerin sırtına yıkmaktaki kararlılığını ortaya koyduğunu söyledi.
Bankaların bu tutumuna karşı Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Yönetim Kurulları ile birlikte ortak hareket etme kararı aldıklarını ifade eden Kula, “Bu aşamadan sonra da isteklerimize uygun karşılığı bulamazsak, gerekirse bankaların açgözlülüğünü ve kriz dayatmalarını protesto etmek amacıyla kredi kartlarının iptali, otomatik ödemeler ve her türlü hesap hareketlerini durdurma çağrıları yapmayı düşünüyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Mutlaka kazanan biz olacağız

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...