25 Aralık 2008 00:00

Mutlaka kazanan biz olacağız

Ben Antalya Havalimanı’nda Alman (Lufthansa) kuruluşu olan LSG SKY CHEFS A.Ş’de çalışan bir işçiydim. Uçaklara ikram hizmeti veriyoruz. 10 yıldır bu şirkette aşçı olarak çalışmaktaydım.

Paylaş

Ben Antalya Havalimanı’nda Alman (Lufthansa) kuruluşu olan LSG SKY CHEFS A.Ş’de çalışan bir işçiydim. Uçaklara ikram hizmeti veriyoruz. 10 yıldır bu şirkette aşçı olarak çalışmaktaydım. 7 Mart 2008’de işçi arkadaşlarımızla birlikte Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş sendikasına üye olduk. Sendikaya üye olduğum dönemde senelik izin hakkımı kullanıyordum. Beni alelacele şirkete çağırdılar. Sendikaya üye olduğum için, ayrıca çeşitli bahaneleri de içine katarak hatta ailemi de içine katarak iş akdimi feshettiler. 300 gündür 116 işçi arkadaşımla birlikte işsizler ordusuna katıldık.
Ne yazık ki bu şirketin Almanya’daki çalışan işçi arkadaşlarımız sendikalı. Toplu iş sözleşmesinden yararlanıyorlar. Bizlere gelince anayasal bir hakkı kullandık diye işten atıyorlar. Bu nasıl hak hukuk, bu nasıl adalet. Biz ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz. Geçen bayramları ve en son Kurban Bayramı’nı buruk ve aç sefil geçirdik. Geçinebilmek için iyi kötü bir arabam vardı. Onu satarak geçinmeye başladım. Oysa şirket ilk işe girdiğimde 10-15 bin yemek hazırlayıp dağıtıyordu. Şimdi ise 40-45 bin yemek dağıtıyor. Yani kârına kâr katıyor. Kimin sayesinde tabii ki bizim sayemizde. Biz şimdi zor günler geçiriyoruz. İşyerinde çalışan arkadaşlarımıza baskılar devam ediyor. Bu baskılar yüzünden 54 işçi arkadaşımız sendikadan istifa ettirildi. Ben de işçi arkadaşlarım da ev geçindiremiyoruz. İşimizden olunca kolumuz bacağımız kesilmiş gibi olduk. Çocuğum ve eşim rahatsızlandığında hiçbir sosyal güvenceniz olmadığı için doktora gidemiyoruz. Nitekim eşi kanser hastası olan bir işçi arkadaşımız çok zor durumda. Şimdi işe geri dönme ve toplu iş sözleşme yapmak için mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu mücadelenin öteki işçi direniş ve grevleri ile birleşmesi için yoğun çaba içindeyiz. Sendikamızın üyesi YÖRSAN, ANT GIDA işçileri gibi bizde başaracağız. Antalya’da Novamed işçileri gibi biz ikinci bir örnek yaşatacağız. Sendikamızdan bu konuda daha fazla destek bekliyoruz. Bütün direnen işçi kardeşlerimizin yanındayız.
İşten atılan bir işçi olarak Evrensel gazetesine ve okuyucularına saygılar sunuyorum. Evrensel hep yanımızda oldu, bize yer verdi. Direnişimizi ve işçi kıyımını duyurdu. Bütün işçilerin Evrensel’i sahiplenmesini istiyorum.
Ali Kurudere
LSG SKY CHEFS A:Ş’de
işten atılan işçi (ANTALYA)
ÖNCEKİ HABER

Sermayenin dini imanı ve vatanı yok

SONRAKİ HABER

Promosyon skandalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...