25 Aralık 2008 00:00

Sermayenin dini imanı ve vatanı yok

Ben 1998’de LSG SKY CHEFS Havalimanı şirketinin Antalya’daki işyerine de aşçı olarak işe başladım. Bizler haklarımızın daha iyi korunması ve geliştirilmesi için Mart 2008’de Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olduk.

Paylaş

Ben 1998’de LSG SKY CHEFS Havalimanı şirketinin Antalya’daki işyerine de aşçı olarak işe başladım. Bizler haklarımızın daha iyi korunması ve geliştirilmesi için Mart 2008’de Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olduk. Sendikaya üye olmamıza işyeri patronları iyi bakmadı. Bize hemen baskı yapmaya başladılar. İşyeri müdürleri biz işçilere, “Sendikadan istifa etmezseniz sizi tazminatsız işten atarız. Siz kimsiniz ki bize karşı geliyorsunuz. Sizin gibi onlarca, hatta yüzlerce insan iş için kapıda bekliyor!” diyerek baskılarını arttırdılar. Halbuki biz çalışarak şirketin kârı üstüne kâr kattık. Tek suçumuz sendikaya üye olmak. Nitekim biz istifa etmeyince işçi arkadaşlarımızı bir bir işten attılar. Ben de atılan işçi arkadaşlarımız daha fazla mağdur olmasın diye iş mahkemesinde işçi arkadaşlarım lehine tanıklık yaptım diye beni de işten attılar
Çok mağdurum. 11 yıldır bu işyerinde çalışıyordum. İşimi kaybetmemden dolayı açlık, yoksulluk çekiyorum. Bayramda kurban kesemedim. Evime ekmek götürememenin açısını çekiyorum. Çocuğumu zor şartlarda borçla okutuyorum. Artık işsizler ordusuna katıldım. Kriz bahanesiyle bir iş de bulamıyorum. Hâlâ bu işyerinde baskı ve zorbalıklar devam ediyor. İşten atmalar sürüyor. İşçi arkadaşlarımızın bir kısmı baskılar sonucu sendikadan istifa ettiler. Kesinlikle istifa etmemelerini istiyoruz. Alman ve Türk ortaklarının hepsi acımasız. Sermayenin dini de yok imanı da yok vatanı da yok. Hepsi sömürücü hepsi zorba. Anayasal bir hakka bile tahammül edemiyorlar. Tek çıkar yol bütün işçilerin ve ezilenlerin birleşmesinden geçiyor. Biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz.
Evrensel gazetesi ve Hayat Televizyonu hep yanımızda oldu. Size ve Hayat TV’ye sonsuz saygılarımızı sunuyoruz. Yanınızda olmaya devam edeceğiz.
LSG SKY CHEFS’te işten atılan işçi
Durmuş Parmaksız
ÖNCEKİ HABER

Maraş’ın sorumluları açıklansın

SONRAKİ HABER

Mutlaka kazanan biz olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...