26 Aralık 2008 00:00

Hayal kırıklığı

F.Bahçe’nin bu sezon transfer ettiği futbolcular ligin ilk bölümünde beklenen performanslarını sergileyemediler

Paylaş

Süper Lig’in ilk bölümünü 32 puanla 4. sırada tamamlayan Fenerbahçe, 2008-2009 sezonu için kadrosuna kattığı 4 yeni futbolcusundan, sezonun 16 haftalık ilk bölümünde beklediği verimi alamadı.
2008-2009 sezonuna teknik direktör Luis Aragones ile yeni bir başlangıç yapan sarı-lacivertli ekibin yeni transferleri Burak, Emre, Güiza ve Josico, 16 haftalık ilk bölümde takımlarına beklenen katkıyı yapamadı.
Ligin 16 haftalık ilk bölümünde Burak 182, Emre 628, Josico 691 ve Güiza 1414 dakika forma giydi.
Geçen sezon takımda bulunan futbolcular mücadele ve gol yükünü sırtlayarak sarı-lacivertlileri ayakta tuttu.
Güiza’dan sadece 4 gol
Sarı-lacivertli ekibin İspanya’nın Real Mallorca takımında transfer ettiği İspanyol forvet Güiza, ilk bölümdeki performansıyla beklentileri karşılayamadı. Geçen sezon İspanya Ligi gol kralı olan Güiza, yeni takımında en çok şans verilen oyuncular arasında yer almasına rağmen gol yollarında etkili olamadı. Ligde 16 maçta da ilk 11’de sahaya çıkarak toplam 1414 dakika süreyle forma giyen Güiza, ligin ilk bölümünde sadece 4 gol kaydedebildi. Ünlü futbolcu, performansı nedeniyle sık sık eleştirildi.
Emre yine sakat
Galatasaray’da yıldızı parladıktan sonra Inter ve Newcastle United takımlarında 8 yıllık bir Avrupa macerası yaşayan Emre Belözoğlu, uzun bir aradan sonra döndüğü Türkiye’de Fenerbahçe’ye iyi bir başlangıç yapamadı.
Sezonun ilk yarısında birçok maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Emre, tam olarak hazır olmadığı için de bazı maçlarda ikinci yarılarda oyuna dahil olup, forma giydiği 10 maçta toplam 628 dakika sahada kaldı. Emre’nin sezonun ilk yarısında takımı adına 1 de golü bulunuyor.
Josico vasatı aşamadı
Fenerbahçe’ye 2008-2009 sezonu başladıktan sonra transfer edilen, ligin 3. haftasından itibaren forma giymeye başlayan İspanyol futbolcu Josico’nun ortaya koyduğu performans da beğenilmedi. Sakatlığı nedeniyle 4-7. haftalar arasında takımdaki yerini alamayan İspanyol oyuncu, 8. haftadan itibaren ilk bölümün sonuna kadar 8 maçta forma şansı buldu ancak Aurelio’nun yerini dolduramadı.
Burak gerileme döneminde
Yenilerden Burak Yılmaz da, Luis Aragones’in gözüne giremedi. Burak, sarı-lacivertli forma altında adeta gerileme dönemi yaşayarak, 6 maçta toplam 182 dakika sahada kaldı. Fenerbahçe’deki kariyeri kötü başlayan, 10. haftadan sonra ligde forma giyemeyen Burak, son 5 haftada kadroya dahi alınmadı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş’ın golcüsü Nobre

SONRAKİ HABER

LİMAN ARKASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...