26 Aralık 2008 00:00

Tayyip gemi sat, krizi durdur

Ege Üniversitesinde yemekhane işçileri ve öğrenciler ortak eylem yaptı.

Paylaş

Ege Üniversitesinde yemekhane işçileri ve öğrenciler ortak eylem yaptı. Gençsen, Emek Gençliği, Öğrenci Kolektifleri, Öğrenci Muhalefeti, DGH, Yurtsever Cephe Öğrenci Birliği ve işçilerin katıldığı eylem, Ege Üniversitesi Hazırlık Bölümü önünden başladı.
Öğrenciler, Yemekhane önünde işçilerle buluşarak Rektörlüğe yürüdü. ‘Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz’, ‘İşçinin hakkı öğrencinin şartı var’, ‘Rektör dinle öğrenciler krizde’, ‘Tayyip gemi sat krizi durdur’ gibi sloganların atıldığı yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Aycan Tetik, yemek ücretlerinin 1 YTL'ye düşürülmesi, ihtiyacı olan öğrencilere burs sağlanması gibi taleplerinin bulunduğunu belirtti. Tetik, ayrıca üniversitelere ayrılan kamu bütçesinin artırılması, yemekhane işçilerinin ücretlerinin ödenmesi ve yemekhanede taşeron sisteminin kaldırılması taleplerini dile getirdi.
Açıklamanın ardından işçiler ve öğrenciler rektörle görüşme talebinde bulundular. Talebe olumlu yanıt verilmesi üzerine iki işçi, iki de öğrenci temsilcisi rektörlükte görüşme yaptı. Görüşmede işçilerin iki aylık ücretlerinin rektörlük tarafından ödeneceği sözü alındı. İş güvencesi talebiyle ilgili de taşeron şirketle görüşeceklerini belirten rektörlük yönetimi görüşmenin ardından bilgilendirme yapacağını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Eğitimcilerin sırtından doyan doyana

SONRAKİ HABER

Prefabrik üniversite

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...