26 Aralık 2008 00:00

Eğitimcilerin sırtından doyan doyana

Bankaların eğitim emekçilerinin maaşlarının kendi bankalarından ödenmesi karşılığı sağladıkları promosyonlarla ilgili olarak Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Bankaların eğitim emekçilerinin maaşlarının kendi bankalarından ödenmesi karşılığı sağladıkları promosyonlarla ilgili olarak Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Ercan Dumbak yaptığı konuşmada, son yıllarda kamuda çalışan emekçilerin maaşları üzerinden bankalarla karşılıklı rant elde etmek amacıyla yapılan promosyon pazarlıklarının gündemi sıkça meşgul ettiğini belirtti.
Ercan Dumbak, kamu personelinin maaşlarının ödenmesine aracılık eden bankalar tarafından sağlanan ek mali imkânların tasarrufuna ilişkin genelge uyarınca, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yetkili sendika olarak Eğitim-Sen temsilcisinin de içinde yer aldığı komisyonun gelen teklifleri incelediğini, en yüksek teklifin Halk Bankası Karşıyaka Şubesi tarafından verildiğini belirtti. Dumbak, Halk Bankasının komisyona gönderdiği resmi protokolde, personel aleyhine maddeler olması nedeniyle sendika olarak bunların protokolden çıkarılması ya da düzeltilmesi için sözlü ve yazılı taleplerde bulunduklarını açıkladı.
Dumbak, bu girişimlere rağmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nezih Suluhan'ın çalışanlar aleyhine olan maddeleri ve sendikanın taleplerini dikkate almadan resmi sözleşmeyi imzaladığını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Başkentin çamurları…

SONRAKİ HABER

Tayyip gemi sat, krizi durdur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...