26 Aralık 2008 00:00

Sebebi ‘meçhul’ soruşturma

Şanlıurfa’da Viranşehir Belediyesi’nin yaptığı ve faili meçhul cinayetlerde yaşamını yitirenlerin isimlerinin verildiği 3 park savcılığı rahatsız etti.

Paylaş

Şanlıurfa’da Viranşehir Belediyesi’nin yaptığı ve faili meçhul cinayetlerde yaşamını yitirenlerin isimlerinin verildiği 3 park savcılığı rahatsız etti. Belediye Başkanı Emrullah Cin ve DTP Viranşehir İlçe Başkanı Adnan Etli hakkında soruşturma başlatıldı.
20 Kasım’da kentteki 4 parktan 3’üne kentte 1990’lı yıllarda faili meçhul cinayet sonucu yaşamını yitiren Naif Umaz, Mustafa Suman ve Faik Kevci’nin isimleri verildi. Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ise konu ile ilgili soruşturma başlattı. Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, DTP Viranşehir İlçe Başkanı Adnan Etli, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin’i ifadelerini almak üzere çağırdı. Cin, ifade vermeyeceğini belirtti. DTP Viranşehir ilçe örgütü başkanı Adnan Etli ise verdiği ifadede, “Parklara neden bu isimleri verdiğimiz soruldu. Bende dedim ki, faili meçhule gidenleri yaşatmak için bu isimleri verildi. ‘90’lı yıllarda devlet adına suç işleyen binlerce suç şebekeleri bölgemizde binlerce faili meçhule imza attılar. Biz parti olarak dönem dönem cadde ve sokaklarımıza da faili meçhule kurban gidenlerin isimlerini yaşatmak için onların isimlerini vereceğimizi söyledim” şeklinde konuştu. Alınan kararda herhangi bir yetkisi olmadığını belirten Adnan Etli, belediye meclis üyesi olmadığını söyledi. Etli, bu nedenle bu kararı alma yetkisi bulunmadığını da da ekledi. (Şanlıurfa/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

60 YTL eziyeti

SONRAKİ HABER

Noel ayinlerinde barış dilediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...