27 Aralık 2008 00:00

Ersun Yanal: Takımıma güveniyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligdeki hedeflerinin belli olduğunu ve bunları gerçekleştirme adına oyuncularına ve takımına fazlasıyla güvendiğini söyledi.

Paylaş

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligdeki hedeflerinin belli olduğunu ve bunları gerçekleştirme adına oyuncularına ve takımına fazlasıyla güvendiğini söyledi.
Yanal, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, takım olma olgusunun gerçekleşmesinden dolayı önemli bir zorluğun aşıldığını belirterek, ''Bunun büyük oranda gerçekleşmesi, gelecekteki hedeflerin yolunun güvenli ve güçlü şekilde aşılması için önemli bir sonuçtur'' dedi.
Geçen sezon sonunda belirlenen değişimi sağlayabilmek için yönetim kuruluyla koordineli bir çalışma süreci geçirdiklerini ifade eden Yanal, şöyle devam etti: ''Yönetimimiz, belirlediğimiz isimlerin katılımı doğrultusunda son derece özverili ve hassas bir yaklaşım sergiledi. Herkesin fikir birliğine vardığı, kabul ettiği oyuncuların alınması sağlandı. Bu yönde camiadan da büyük bir destek ve katkı gördük. Planlarımızda bir aksama yaşanmadı. Trabzonspor'u başarıya taşıyacak en önemli unsurun bütünleşme duygusu olduğunu biliyoruz. Bu nedenle camiayı oluşturan her birimin katkısı ve el birliğiyle zirve mücadelesinin içerisinde kendimize yer bulduk. Yeni oluşan kadronun uyum süresini de bu atmosferde fazlasıyla kısalttık.''
'Kısa sürede uyum sağlandı'
Hem kendisini hem de Trabzonspor'u başarıya taşıma hevesi ve karakterindeki oyuncularının kısa sürede istenenleri kavrayarak arzulanan gelişimi gösterdiklerini kaydeden Yanal, ''Elimizde yaş ve kariyer olarak çok uyumlu bir kadro var. Bu kadroya mutlaka katılacak oyuncular olacak. Uzun ve kısa vadeli katılımlar bu takımı hedeflerinde güçlendirecek özelliklerde olacaktır'' diye konuştu.
Mevcut kadronun ligde en genç üç takımından birisi olduğunu vurgulayan Yanal, ''Kurulan bu kadro zemininde giderek artan bir başarı sürecinin yaşanması gerekiyor. Şampiyonluk önemli bir yolculuktur. Bu yolculuğun sabırlı ve uzun soluklu olması gerekli. Bunun için bütün taraftarların, camianın her yerde bize destek olmaları büyük önem taşımaktadır. Şu anda bu desteği fazlasıyla hissediyoruz. Hep söylediğimiz gibi başarının yolu topyekün hareketten geçer'' dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Hidayet farkı!

SONRAKİ HABER

‘Futbol ortamı körleşti’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa