28 Aralık 2008 00:00

İstanbul’da Hergün Bayram

Pek çok belgesele imza atıp reklam filmi yönetmenliği de yapan Kemal Sevimli, İstanbul’da Hergün Bayram adlı bir belgesele imza attı.

Paylaş

Pek çok belgesele imza atıp reklam filmi yönetmenliği de yapan Kemal Sevimli, İstanbul’da Hergün Bayram adlı bir belgesele imza attı. 2006 yılından bu yana çekimi süren belgesel Aralık 2008’de tamamlandı. Filmde, İstanbul’da yaşanan bayramlar evrensel bir bakış açısıyla anlatılıyor.
Noel’den Lale Bayramı’na, Çardak Bayramı’ndan Ramazan Bayramı’na, Hıdrellez’den Kurban Bayramı’na, onlarca bayram filmde rengarenk ve ilginç görüntüleriyle izleyiciye sunuluyor. Yönetmen Kemal Sevimli “İstanbul’da doğan güneş her gün bir başka bayramı aydınlatıyor” diyor. Film çekimlerinin uzun sürmesinin, tüm İstanbul bayramlarını belgelemeye çalışmalarından kaynaklandığını anlatan Sevimli, “Biz, insanlara siz bayram yapın biz sizi çekelim demedik. Onların kutlamalarına, bize haber verdiklerinde kameralarımızla katıldık. Bu çok zor ve güven gerektiren bir süreç oldu. Ama sonunda amacımıza ulaştık. Bazı bayramları sanıyorum ilk kez biz görüntüledik” şeklinde konuşuyor.
Filmin finalinde ise, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘İstikrarı yakaladık’

SONRAKİ HABER

Anarşist, polis kurşunuyla ölenler için sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa