28 Aralık 2008 00:00

‘Gökçek balonunu patlatacağız’

Yıkımlara karşı mücadele eden Dikmen Vadisi halkı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in balon şovuna “Senin balonunu seçimlerde biz patlatacağız”

Paylaş

Yıkımlara karşı mücadele eden Dikmen Vadisi halkı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in balon şovuna “Senin balonunu seçimlerde biz patlatacağız” diye yanıt verdi. AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yeniden Gökçek’i aday göstermesini isteyen Vadi halkı, “Ona sorulacak hesabımız var” dediler.
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından evleri yıkılmak istenen Dikmen Vadisi halkı dün belediye binası önüne geldiler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile katıldığı canlı yayın sonrası yaptığı ‘Balon patlatma şovu’na karşılık vadi halkı da, ‘Melih Gökçek’in yalan balonları’nı patlattılar.
Belediye önüne üzerinde ‘Patron Gökçek nerdesin?’ yazan bir keçi getiren vadi halkı, keçiyi Gökçek’in Star TV’de katıldığı programın ertesinde Dikmen’de bulduklarını belirterek, “Gökçek’in kaçırdığı keçilerden biri” olduğunu savundular. ‘Gökçek nerede, hırsızlık orada’, ‘Doğal gaz hırsızı’, ‘Melih istifa’ sloganlarının atıldığı eylemde, Star Haber Müdürü Uğur Dündar’a da Melih Gökçek’in tavırlarına sabır gösterdiği için ‘sabır taşı’ plaketi verildi.
‘Sorulacak hesabımız var’
Sık sık ‘Senin balonunu biz patlatacağız’ diyerek Gökçek’e tepki gösteren Vadi halkı adına basın açıklamasını Gökçe Yılmaz yaptı.
Yerel seçimler yaklaşırken Gökçek’in yolsuzluklarının bir bir ortaya çıktığını belirten Yılmaz, bu nedenle düne kadar Gökçek’in icraatlarına kalkan olan AKP’nin seçimlerde aday göstermekte güçlük yaşadığını söyledi. AKP’nin ve Gökçek’in tüccar belediyeciliğini herkesten iyi tanıdıklarını kaydeden Yılmaz, kentleri ve tüm sosyal hakları pazarlamaya çalışan AKP belediyeciliğinin yoksul emekçilerin barındığı gecekonduları da ‘kentsel dönüşüm’ adı altında sermaye yağmasına açtığını söyledi.
AKP’nin önümüzdeki seçimlerde tekrar Gökçek’i aday göstermesini isteyen Yılmaz, ‘Ona sorulacak hesabımız var’ dedi. Yılmaz, AKP başka bir aday gösterse de yoksulların AKP’den de hesap soracağını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Skandal Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Sokak girişine gişe kursaydınız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...