28 Aralık 2008 00:00

‘Sosyologum, işsizim’

Büyük ideallerle eğitimlerini tamamlayan, ancak mezun olduktan sonra işsizlik başta olmak üzere pek çok sorunla karşılaşan sosyologlar, “sosyolog kalmak istiyoruz, eşit işe eşit ücret istiyoruz” dediler.

Paylaş

Büyük ideallerle eğitimlerini tamamlayan, ancak mezun olduktan sonra işsizlik başta olmak üzere pek çok sorunla karşılaşan sosyologlar, “sosyolog kalmak istiyoruz, eşit işe eşit ücret istiyoruz” dediler.
Sosyoloji Mezunları Derneği’nin (SOMDER) çağrısı üzerine dün Güvenpark’ta biraraya gelen sosyologlar ve sosyoloji öğrencileri taleplerini dillendirdiler. “Sosyoloğum işsizim” ve “sosyologlara istihdam” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan SOMDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Koçak, sosyolojinin toplumsal ilişkileri, kurum ve değişimleri açıklamaya çalışan bir bilim dalı olduğunu söyledi. Sosyologların toplumsal ihtiyaçları tespit ettiklerini ve kamusal hizmetlerin niteliğinin geliştirilmesi için çalıştıklarını kaydeden Koçak, “Tüm kurum ve kuruluşların kendi politikasını toplumsal yapıdaki değişimleri ve gelişmeleri kavrayarak, belli hak ve özgürlükleri gözeterek halkların ihtiyaçlarına uygun biçimde oluşturulması için sosyologlara istihdam istiyoruz” dedi.
İşsizlikle baş başa kalıyorlar
Bugüne kadar eğitim, sağlık, hukuk gibi alanlarda sosyoloji biliminden faydalanılmamasının pek çok eksiklik yarattığını belirten Koçak, sosyoloji bölümlerinin her yıl 3 bine yakın mezun verdiğini, sosyologların yıllardır işsizlik sorunuyla baş başa kaldığını dile getirdi.
Eşit işe eşit ücret talep ettiklerini dile getiren Koçak, Sağlık, Milli Eğitim, Adalet Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu başta olmak üzere kamu kurumlarında sosyolog kadrosu açılmasını istedi.
Eyleme destek veren Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, sosyologların yaşadığı sorunların kendi yarattığı krizi emekçilerin sırtına yüklemeye çalışan kapitalizmin sorunları olduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar

SONRAKİ HABER

Satır serbest afiş yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa