28 Aralık 2008 00:00

Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, “sözleşmeli öğretmenlik kadrolu öğretmenliğe göre dezavantajlı değildir”,

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, “sözleşmeli öğretmenlik kadrolu öğretmenliğe göre dezavantajlı değildir”, “sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceği” açıklamaları Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen başkanları tarafından tepkiye neden oldu.
Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, dün yaptığı yazılı açıklamada, Hüseyin Çelik’in bir televizyon programında “Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağı” yönündeki açıklamasının bir seçim yatırımı olduğuna işaret etti. Zira açıklamada, sözleşmelilik uygulamasının kaldırılacağı belirtilmediği gibi, önümüzdeki yıl alınacak 30 bin öğretmenden sadece 8 bin öğretmenin kadrolu olarak göreve başlatılacağı açıklaması da tartışmaları beraberinde getirmektedir” dedi. Çelik’in konuşmasında sözleşmeli öğretmenlerin hak kaybı olmadığını savunduğunu kaydeden Kılıç, “Eğer ortada bir hak kaybı yoksa şimdi ne olmuştur da sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmeleri bir müjde olarak yansıtılmaktadır?” diye sordu. Yapılan açıklamayı hükümetin sözleşmeli istihdamın bir hak kaybı olduğunu itiraf etmesi olarak da değerlendiren Kılıç, AKP’nin ölüm yerine sıtmaya razı etme politikası uyguladığını, olması gereken temel politikaları bir lütuf olarak sunduğunu belirtti.
‘Sözleşmeliler kadroya alınsın’
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in ‘sözleşmeli öğretmenlik kadrolu öğretmenliğe göre dezavantajlı değildir’ sözlerine tepki gösterdi. Koncu, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasını ve bundan sonra da kadrolu öğretmen türü dışında öğretmen istihdamına son verilmesini istedi. Türkiye de atama bekleyen 190 bin işsiz öğretmen adayı olduğunu anımsatan Koncuk, “mevcut yapı göz önüne alındığında, 2009 yılında tam 100 bin öğretmen ataması yapılmalıdır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Akşam ne yedin!’ Ruh sağlığı bozulmamış!

SONRAKİ HABER

‘Sosyologum, işsizim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa