29 Aralık 2008 00:00

‘Türkiye ortak olmasın’

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava operasyonu, Türkiye'nin dört bir yanında yapılan eylemlerde protesto edildi.

Paylaş

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava operasyonu, Türkiye'nin dört bir yanında yapılan eylemlerde protesto edildi. Protestolarda, Türkiye hükümetinin İsrail'le yaptığı askeri ve ekonomik anlaşmaların iptal edilmesi istendi.
İstanbul'da Taksim Tramvay durağında bir araya gele Emek Partisi (EMEP) üyeleri Filistin halkının yanında oldukları mesajı verdi. "Katil İsrail Filistin'den Defol" yazılı pankart açılan eylemde İsrail'e öfke ve hükümetin İsrail'le olan anlaşmaları iptal etmesi talebi öne çıktı. EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, İsrail'in emperyalist ABD ve işbirlikçilerinden aldığı güçle, Ortadoğu'yu kan ve gözyaşına boğduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan ve devlet yetkilerinin döktükleri timsah gözyaşlarının inandırıcı olmadığını söyleyen Gerçek, Ortadoğu halklarının barış ve kardeşlik içinde yaşamasının tek koşulunun ABD'nin ve tüm emperyalist güçlerin Ortadoğu'yu terk etmesi olduğunu ifade etti.
İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan TKP üyeleri, konsolosluk girişine siyah çelenk ile bir çift ayakkabı bıraktı.
Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği önüne gelen İLKAV üyeleri beraberlerinde getirdikleri ayakkabıları İsrail Büyükelçiliği'ne doğru fırlattılar.
Diyarbakır, Malatya, Ağrı, Samsun, Batman, Van, Tokat, Sivas ve Erzincan'da da katliam kınandı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

EMEK DÜNYASI

SONRAKİ HABER

KATİL KANA DOYMUYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...