01 Ocak 2009 00:00

Kültür merkezi inşaatı çöplük oldu

Adana’da 1994’te Kültür Bakanlığı tarafından 120 milyar lira (120 bin YTL) bedelle ihale edilen Çukurova Kültür Merkezi, inşaatına başlandıktan bir süre sonra temel seviyesinde kaderine terk edildi.

Paylaş

Adana’da 1994’te Kültür Bakanlığı tarafından 120 milyar lira (120 bin YTL) bedelle ihale edilen Çukurova Kültür Merkezi, inşaatına başlandıktan bir süre sonra temel seviyesinde kaderine terk edildi. 14 yıldır çivi çakılmayan inşaat temeli çöplüğe döndü.
Kültür Bakanlığı’nın başlattığı, ancak, 11 yılda bitirilemeyn tesisin tamamlanabilmesi için Seyhan Belediyesi 2005’te, 85 dönüm alanda Kültür Vadisi Projesi hazırladı. Aynı yıl Adana Büyükşehir Belediyesi de devreye girerek projeyi üstleneceğini açıkladı.
Üç yıl önce yaşanan bu gelişmelere karşın, 2 bin 200 kişilik konser salonu, 300 ve 700 kişilik 2 tiyatro salonu, 3 büyük sergi salonu, seramik, resim, heykel sergilerin açılabileceği salonlar, okuma salonu, çok kapasiteli kütüphane, güzel sanatların çeşitli dallarına yönelik atölyeler, edebiyat ve meslek edinme atölyeleri ile kapalı ve açık otopark gibi birimlerin yer aldığı dev tesise bugüne kadar tek çivi çakılmadı.
Kültür merkezi projesini üstlenen Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Karakuş, kültür merkezi inşaat alanının çöplüğe döndüğünden haberdar olmadıklarını, ihtiyaç duyulan 12 milyon YTL’lik kredinin de İller Bankası’ndan sağlanamadığını belirtti. Oktay Karakuş, “Çukurova Kültür Merkezi’nin yapılacağı alan halen belediyemize tahsisli. Ancak, İller Bankası’na yaptığımız kredi başvurusu kabul edilmedi. Bu süreçte Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü kampüs bünyesinde yeni bir kültür merkezi kurma kararı aldı. Ayrıca Seyhan Belediyesi de yeni bir kültür merkezi yaptı. Tüm bu gelişmeler kültür merkezi ihtiyacını giderdiği düşüncesiyle belediyemiz bu projeyi dondurdu” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

BASYAZİ

SONRAKİ HABER

Mühendisler işsizlik kıskacında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...