02 Ocak 2009 00:00

Dünyadan kısa kısa

Pakistan’a ABD füzesi: 3 kişi öldü

Paylaş

Pakistan’a ABD füzesi: 3 kişi öldü

Pakistan’da, ABD’ye ait insansız uçaktan atılan füze saldırısında 3 kişi öldü. Afganistan sınırına yakın Güney Veziristan’daki aşiret bölgesinde hareket halindeki bir araca düzenlenen saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı. Pakistan istihbarat yetkilileri, hava saldırısında, insansız uçağın en az iki füze fırlattığını söyledi. ABD güçleri 2008 yılında, Pakistan’ın Afganistan sınırında Taliban ve El Kaide militanlarını hedef aldığı iddiasıyla yaklaşık 30 hava saldırısı düzenledi. Ancak bu saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)

Afganistan’da koruma polislerine saldırı
Afganistan’da Taliban militanlarının düzenlediği saldırıda 20’si polis 21 kişi öldürüldü. Ülkenin güneyindeki Helmand eyaletinde militanlar, öğle yemeği yiyen bir grup polise saldırdı. Helmand valisinin sözcüsü Davud Ahmedi, militanların, oğlunun hayatını bağışlamalarını isteyen bir polis annesini de öldürdüğünü söyledi. Ahmedi, öldürülen polislerin, Taliban’ın yoğun olarak bulunduğu Musa Kale bölgesinin güvenlik şefinin koruması olarak görevli olduğunu kaydetti. Taliban Sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi ise çıkan çatışmada iki Taliban mensubunun öldüğünü, dördünün de yaralandığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

Hint gemisi korsanların elinden kurtarıldı
Somali açıklarında korsanların kaçırmaya çalıştığı bir Hint tankeri, bir Malezya askeri helikopterinin müdahalesiyle kurtarıldı. Uluslararası Denizcilik Bürosu yetkilisinin açıklamasına göre Süveyş Kanalı’na doğru yol alan yakıt yüklü Hint tankeri, iki tekne ile gemiye yanaşan korsanların saldırısına uğradı. Üniformalı oldukları belirtilen korsanların tankere çıkmaya çalıştıkları ve makineli tüfeklerle ateş açtıkları belirtildi. Kaptanın yardım çağrısını alan bir Malezya helikopterinin müdahalesi sonucu korsanların kaçtığı, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı, ancak tankerin zarar gördüğü bildirildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Sağlığa yararlı işçilere zararlı

SONRAKİ HABER

Yeşil Bölge’nin kontrolü Irak’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...