05 Ocak 2009 00:00

Emekliye yüzde 3.83 zam tepki çekti

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED), işçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarının zammını hesapladı

Paylaş

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED), işçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarının zammını hesapladı. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın 55. maddesine göre Temmuz-Aralık 2008 enflasyonu ile yapılan hesaplamada, yılın ilk yarısı için yapılacak zam oranı yüzde 3.83 seviyesinde olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan enflasyon hesaplamalarının emeklinin mutfağındaki yangını göstermediğini dile getiren TİED Genel Başkanı Kazım Ergün, son aylarda doğal gaz, elektrik ve temel gıda maddelerine yapılan yüksek oranlı artışların, TÜİK’in hesaplamalarında küçüldüğünü belirtti. Ergün, “Bir emekli sadece evini ısıtabilmek için ay boyunca yaklaşık 250-300 TL arasında bir fatura ödemektedir” derken, TÜİK’in hesaplama sisteminde bu gerçekleri görmediğini belirtti.
Ergün konuşmasında ayrıca, 2008 yılı içerisinde işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan toplam zam oranının yüzde 9.3, ancak gerçekleşen enflasyon seviyesinin 10.06 olduğunu açıklayarak, emeklilerin 2008 yılında enflasyonun altında zam aldıklarını söyledi.
Yapılacak olan artışların aylık 22.91 TL’ye, günlük ise 76 Krş seviyesine denk geldiğini belirten Ergün, “Bu günlük 1 ekmek parasıdır” dedi. Ergün, “Umuyor ve diliyoruz ki bu tepkiler dikkate alınır ve sorunlarımıza acil çözümler bulunur” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Alibeyköylüler zamlara karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

YAŞADIKÇA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...