07 Ocak 2009 00:00

Meclis Gazze’yi görüştü

Meclis Genel Kurulu dün İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını görüşmek üzere dün saat 15.00’de toplandı.

Paylaş

Meclis Genel Kurulu dün İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını görüşmek üzere dün saat 15.00’de toplandı.
Görüşmede MHP grubu adına söz alan MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Başbakan Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Olmert’le yaptığı görüşmenin tutanaklarının olmadığını savunarak, “Bu durum AKP Hükümeti’nin kayıt dışı siyaset anlayışının ibret verici bir tezahürüdür” dedi. Bölükbaşı, Erdoğan’ın bölge ülkelerine yaptığı gezileri “mahcubiyet ve suçluluk telaşı” olarak değerlendirerek, “İsrail’i hedef alan hamasi söylemlerinin seçim sürecinde Türk kamuoyundaki imajını kurtarmak amacına yönelik bir danışıklı dövüş olduğu sonucunu çıkarmak, hayal ürünü sayılamayacaktır.” dedi.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise konuşmasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla bölgede bir trajedi yaşandığını belirtirken çözümün temel unsurlarından birinin de Filistinliler arasında uzlaşma ve birliğin sağlanması olduğuna inandıklarını söyledi.
Krizin büyümesi durumunda kaybın büyük olacağını belirten Aydın, “Bütün gayretlerimiz tek bir amaca yöneliktir, bu da İsrail saldırılarının durdurulması ve Gazze’deki Filistinli kardeşlerimizin kıyımına son verilmesidir” dedi. Aydın BM’nin cesur ve tutarlı kararlar alması gerektiğini dile getirdi.
AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da, hiçbir mazeretin sivillerin hedef alınmasını, orantısız güç kullanılmasını mazur gösteremeyeceğini belirtirken, ateşkesin sağlanması için Hamas’ın da taraf olması gerektiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Beki’nin de akreditasyonu iptal!

SONRAKİ HABER

Vahşeti Türkiye durdurabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...