09 Ocak 2009 00:00

Sinter işçileriyle dayanışma büyüyor

Fabrikaları önündeki direnişlerini sürdüren Siner Metal işçilerine destek ziyaretleri devam ediyor

Paylaş

Fabrikaları önündeki direnişlerini sürdüren Siner Metal işçilerine destek ziyaretleri devam ediyor. İşçileri dün, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu, parti yöneticileri ve üyeleriyle Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan ve Genel-İş 1 No’lu Şube üyeleri ziyaret etti.
Öğlen saatlerinde fabrika önüne gelen Topçu ve EMEP üyelerini, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve işçiler karşıladı. Bir süre sendikacılarla sohbet eden Topçu, daha sonra işçilere seslendi. Parti olarak direnişin ilk gününden bu yana Sinter işçilerinin yanında olduklarını ifade eden Topçu, bundan sonra da direnişe desteklerinin devam edeceğini dile getirdi. 12 Eylül darbesinden bu yana iktidar olan hiçbir partinin işçiler lehine bir şey yapmadığını belirten Topçu, göreve gelen hükümetlerin sadece patronların isteklerini yerine getirdiklerini söyledi. Buna karşı işçilerin birlikte hareket etmekten başka seçenekleri olmadığını belirten Topçu, Sinter işçilerinin sendikalarıyla hareket ederek ve birlikteliklerini koruyarak kazanacaklarını söyledi. İşçilerin sorunlarının çözümü için kendi iktidarları için mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Topçu, Sinter işçilerinin kazanacağını ifade etti.
‘EMEP hep yanımızda’
Topçu’dan sonra söz alan Adnan Serdaroğlu, EMEP’in direnişin ilk gününden bu yana yanlarında olduğunu söyledi. “Direnişimizin ikinci günü EMEP genel başkanı bizimleydi, bugüne kadar da destekleri devam etti” diyen Serdaroğlu, ziyaretlerin kendilerine güç ve moral verdiğini ifade etti. Yıllar önce Gebze şube başkanıyken aylarca süren bir direnişlerinin, sadece o dönem TÜMTİS Genel Başkanı olan Topçu tarafından ziyaret edildiğini anlatan Serdaroğlu, “O dönem yaptığı konuşma bize çok şey katmıştı” diyerek Topçu’ya ayrıca teşekkür etti.
Sinter işçilerinin her geçen gün yeni bir şey öğrendiğini ve elde edeceği başarının tüm işçi sınıfının kazancı olacağını dile getiren Serdaroğlu, herkesi Sinter işçilerine destek vermeye çağırdı.
Yapılan konuşmaların ardından EMEP Ümraniye ilçe örgütünün hazırladığı öğle yemeği işçilere dağıtıldı.
Genel-İş’ten destek
İşçileri ayrıca Genel-İş Avrupa Yakası Bölge Başkanı Mehmet Karagöz, Genel-İş 1 No’lu Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri de ziyaret etti. Genel-İş üyeleri, işçilerin bugünkü öğle yemeklerini karşılayacaklarını açıkladılar. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hak grevi çağrısı

SONRAKİ HABER

Sanayide çarklar dönmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...