10 Ocak 2009 00:00

F.Bahçe Ülker garantiledi

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi’nde 2008-2009 sezonunun 9. haftasını F.Bahçe Ülker galibiyet, Efes Pilsen ise yenilgiyle kapattı.

Paylaş

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi’nde 2008-2009 sezonunun 9. haftasını F.Bahçe Ülker galibiyet, Efes Pilsen ise yenilgiyle kapattı. 9. hafta maçları sonunda 14 puanlı Fenerbahçe Ülker, (C) Grubu’nda 3., 13 puanlı Efes Pilsen de (D) Grubu’nda averajla 5. sırada yer aldılar.
Ev sahibi ve deplasman takımlarının 6’şar galibiyetle tamamladıkları bu haftada Fenerbahçe Ülker, İstanbul’da yendiği grubun son sırasındaki Sloven ekibi Union Olimpija Ljubljana’yı, deplasmanda da 90-70 gibi farklı bir skorla geçti ve 5. galibiyetini alarak, 2. tur gruplarına kalmayı matematiksel olarak garantiledi.
Efes’in işi zor
Bu sezon beklenen performansından uzak bir görüntü sergileyen Efes Pilsen ise deplasmanda farklı skorla yenildiği geçen yılın şampiyonu Rus rakibi USH CSKA Moskova’dan İstanbul’da da 74-55’lik skorla fark yiyince, 5. yenilgisine uğradı ve 2. tur şansını yine zora soktu. Efes Pilsen’in, 2. tura yükselebilmesi için, son haftada deplasmanda karşılaşacağı İspanyol temsilcisi Real Madrid’i mutlaka yenmesi gerekiyor.
Ligde 9. haftaya dek galibiyeti bulunmayan tek ekip olan (A) Grubu’nun son sırasındaki Fransa’nın Le Mans Sarthe Basket takımı, ilk galibiyetini sahasında İtalyan rakibi Air Avellino’yu yenerek aldı ve böylece ligde galibiyeti bulunmayan takım kalmadı.
İlk tur grup mücadelesinde son haftaya girilen ligde İspanya’nın, (A) Grubu’nda Unicaja Malaga ve (C) Grubu’nda TAU Ceramica Vitoria takımları 16’şar, (B) Grubu’nda da Regal Barcelona takımı da 17 puanla lider durumda bulunurlarken, Rusya’nın CSKA Moskova takımı da (D) Grubu’nda 16 puanla liderliğini sürdürdü.
Bu arada ligde 2. tur gruplarında mücadele edecek 16 takımdan 12’si kesinleşti.
Haftanın ‘MVP’si McElroy
Ligde 9. haftanın ‘’en değerli oyuncusu’’ (MVP) unvanını, Almanya’nın Alba Berlin takımının 29 yaşında ve 1.94 metre boyundaki ABD’li oyun kurucusu Immanuel McElroy aldı.
Immanuel McElroy, takımının deplasmanda İspanya’nın Joventut Badalona takımını 79-75 yendiği maçta 26 sayı, 3 savunma ribaundu, 4 asist ve 2 top çalma performansıyla haftanın ‘’MVP’’si olmaya hak kazandı.
Ligin genel MVP klasmanında ise İsrail’in Maccabi Electra Tel Aviv takımının ABD’li pivotu D’Or Fischer bu kategoride zirveyi bu hafta devraldı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yusuf Şimşek Beşiktaş’ta

SONRAKİ HABER

Ufaklık show 13.30

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa