13 Ocak 2009 00:00

Kaybedecek bir şeyimiz yok

Bugünlerde yaşadığımız kriz her zamanki gibi en çok işçileri etkiledi. Krizi bahane edip iyice azgınlaşan işverenler, artık işçilere her istediklerini yaptırabileceklerini sanıyorlar.

Paylaş

Bugünlerde yaşadığımız kriz her zamanki gibi en çok işçileri etkiledi. Krizi bahane edip iyice azgınlaşan işverenler, artık işçilere her istediklerini yaptırabileceklerini sanıyorlar. Daha önceki krizleri de yaşadım. O krizlerden sonra hemen hemen bütün tekstiller fasonlaştırıldı ve bu defa da bu durum değişmeyecektir ve işverenler, bu fırsatı iyi değerlendireceklerdir.
Artık tüm işçilerde çıkarılma korkusu başladı. Öyle ki, bu durum ölüm korkusunun önüne geçmiş durumda! İşçi, evine ekmek götürememektense sigortasız, güvencesiz işlerde çalışmayı göze alıyor.
Yapmamız gereken şey birlik olup örgütlenmektir. Birlik olmazsak her yıl karşımıza bir kriz çıkartılacak ve bizi sömürmeye devam edecekler. Bu durum her zaman vardı, yani istedikleri anda kapının önüne koyabiliyorlardı, yine iş bulamıyorduk. Artık kaybedecek bir şeyimiz kalmadı.
Ebru Oral
(Çiğli Organize’den metal işçisi/İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Artık sistemin karşısına dikilme zamanı!

SONRAKİ HABER

Filistinli çocuğa mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa