13 Ocak 2009 00:00

Artık sistemin karşısına dikilme zamanı!

Merhaba! Biz zaten ölüm pahasına 3 kuruş para için tersanelerde çalışan insanlardık. Sonra dediler ki, ‘kriz var dünyada’; hepimiz, krizi bizler yaratmışçasına işimizden olduk.

Paylaş

Merhaba! Biz zaten ölüm pahasına 3 kuruş para için tersanelerde çalışan insanlardık. Sonra dediler ki, ‘kriz var dünyada’; hepimiz, krizi bizler yaratmışçasına işimizden olduk. Bizler şimdi işsiz işçiler olarak, kârlarına kâr katan ve kârlarından bir şey kaybetmemek için yükü bize yıkmaya çalışan patronlar ve onların sözcülüğünü yapan, onları güvence altına alan devletle bir güreşe tutuşmaya kendimizce ve gücümüzce soyunduk.
Biz şunu diyoruz: İnsanların onurlarına ve ekmeklerine basarak siyasette bir yerlere gelmiş bu adamların ve madamların, memleket babalarının malıymış gibi istediklerini yapmasını kabul etmiyoruz ve her ne pahasına olursa olsun, 3 kişi de kalsak 5 kişi de kalsak dik duracağız. Zaten aylarca ev kiralarını ödemeyen, artık yemekten kısa kısa bi hale giren, çocuklarını parasızlıktan okutamayan, hastanede tedavi olamayan vs vs. insanların kaybedecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Sadece onurumuz ve gururumuzla bunların karşısında duracağız.
Biz, devletin yerel temsilcisi olan belediyenin bizim vatandaş olduğumuzu kabul etmesi ve devletin bize karşı yükümlülüklerini yerine getirmesi için 3 ayrı eylem düzenledik. İlkinde başkan yardımcısı ile görüşebildik ve bize, ‘yasalar artık değişti, şirketlere başvurmanız gerekiyor’ dedi. Biraz zorladığımızda ‘biz aracı oluruz’ dedi. Biraz daha zorladığımızda ‘tamam, ben elimden geleni yapacağım’ dedi ve sonra içeri kaçtı, başkanla görüşmemizi istedi. Başkansa bizden alabildiğine kaçtı. Emniyete yetki verdi ve artık onlardan başka kimse bizle muhatap olmadı. Biz de başkanla görüşmeyi istedik. Barikat kurdular, sebeplerini biz de anlamadık, çarşambaya kadar görüşmek üzere randevu aldık ve bundan sonra olacakların sorumluluğunun bizde olmadığını söyleyerek dağıldık. Başkanla görüştüğümüzde kadrolu ve güvenceli iş talebinin arkasında pazarlık yapmadan duracağız. Olmadığı takdirde büyük bir protesto gösterisiyle belediyeye yürümeye devam edeceğiz.
Bu haklı mücadelemize, emekten ve işsiz işçilerden yana olan herkesi destek vermeye çağırıyoruz!
NOT: Zaman, bedavadan çene patlatarak siyaset yapma zamanı değildir. Zaman, insanların öfkelerini sandığa gömme zamanı değildir. Zaman, kirli pazarlıklar ve saçma hesaplar yapma zamanı da değildir. Zaman, el ele vererek artık ne var ne yok arkasına alarak sistemin karşısına dikilme zamanıdır!
Derinceli işsiz gençler (KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

Ekmeğimize sahip çıkalım

SONRAKİ HABER

Kaybedecek bir şeyimiz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa