14 Ocak 2009 00:00

Yasalar ‘el kol’ bağlamamış

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Dokümantasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Yaşam Hakkı 2008 Raporu”, geçtiğimiz yıl faili meçhul cinayetlerin, gözaltında ve cezaevinde ölümlerin ve yargısız infazların sayısında önemli bir artış yaşandığını ortaya koydu

Paylaş

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Dokümantasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Yaşam Hakkı 2008 Raporu”, geçtiğimiz yıl faili meçhul cinayetlerin, gözaltında ve cezaevinde ölümlerin ve yargısız infazların sayısında önemli bir artış yaşandığını ortaya koydu. Rapor, iddia edilenin aksine, yasaların “güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlamadığını” gözler önüne serdi.
Geçtiğimiz yıl 34 faili meçhul ölümün yaşandığı belirtilen raporda, 37 kişinin yargısız infaz, güvenlik güçlerinin “dur” ihtarına uymama ve rastgele ateş açma sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi. Raporda, yaşam hakkına yönelik ihlal sayısında özellikle 2007 yılına göre çok önemli artışların yaşandığına dikkat çekilerek, 1990’larda yaşanan olağanüstü hal dönemini anımsatan bu gelişmenin, “Türkiye ‘90’lara geri mi dönüyor” sorusunu akıllara getirdiği ifade edildi. Raporda, ortaya çıkan tablonun, mevcut yasa ve düzenlemelerin “güvenlik güçlerinin elini kolunu bağladığı” yönündeki iddiaları yalanladığı vurgulandı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

kurusun diye

SONRAKİ HABER

Hrant Dink’in katili de biliniyordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...