13 Ocak 2012 11:45

Bu nasıl kafa, bu nasıl ahlak?

Aydınlık gazetesi bugün, ırkçılığın tarihine geçecek bir manşete imza attı. ‘Uluslararası Camia’ başlığını taşıyan ve alt başlığında da, BDP’li Milletvekilleri Uludere olayı üzerine ‘Uluslararası Camiaya çağrı yaptı’ ifadeleri yer alan manşette, ABD askerlerinin Afganistan’da Taliban militanlarının c

Bu nasıl kafa, bu nasıl ahlak?
Paylaş

ERDOĞAN’DAN AFERİNİ HAK ETTİ!

Üç vekile ait fotoğrafı iktidara yandaş basın ile aynı biçimde çarpıtarak kullanmış olan Aydınlık gazetesi, bu açıdan da Başbakan Erdoğan’dan aferini hak edecek bir gazeteciliğe imza atmış. Hatırlanacağı gibi Başbakan Erdoğan, Uludere’de yaşamını yitirenlere gülmekle hiç ilgisi olmayan bu fotoğraftan hareket ile BDP’ye yüklenmişti. Söz konusu fotoğrafın perde arkası ise gazetemizde yayınlanmıştı. Basın toplantısından önce Tuncel’in yaptığı bir espri üzerine üç vekilin gülerken görüntülendiği bu kare, aslından tamamen farklı bir içerikle sunulmuştu.

BAŞYAZARDAN, BAŞTAN ÇIKMIŞ ÇAĞRI!

Aydınlık, bu manşeti başyazısı ile de desteklemiş. Serhan Bolluk’un ‘Katile çağrı’ başlığını taşıyan başyazısı; şu çağrı ile son buluyor: “ Sözümüz ÖDP’ye, TKP’ye. Vatanınızı biraz olsun seviyor iseniz, takılmayın bunların peşine. ‘Pentagon’un Kürt senaryosuna ortak olmayın.’ ”

Bu ibretlik manşet, böyle bir başyazı ile de birleşince, basın ahlakı açısından çürümenin belgesini oluşturdu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dikmen'de direniş yıkımı engelledi

SONRAKİ HABER

Ayakkabı işçilerinin eylemi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa