16 Ocak 2009 00:00

Efes’in hayal kırıklığı büyük

ULEB Avrupa Ligi (D) Grubu’ndaki 10. ve son maçında deplasmanda Real Madrid’e 80-69 yenilerek bu sezonki Avrupa macerasını noktalayan Efes Pilsen’de büyük üzüntü yaşanıyor

Paylaş

ULEB Avrupa Ligi (D) Grubu’ndaki 10. ve son maçında deplasmanda Real Madrid’e 80-69 yenilerek bu sezonki Avrupa macerasını noktalayan Efes Pilsen’de büyük üzüntü yaşanıyor. Gruptaki diğer maçlarda, Armani Jeans Milano deplasmanda Panionios’u 87-77 mağlup ederek TOP 16’ya adını yazdırdı. Partizan da yine deplasmanda CSKA Moskova’yı 66-63 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.
Bu sonuçla (D) Grubu’nda 1. sırada CSKA Moskova, 2. sırada Real Madrid, 3. sırada Armani Milano ve 4. sırada Partizan yer aldı.
Efes Pilsen’in antrenörü Ergin Ataman, bu sonucun kendisi için büyük hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Ergin Ataman, Basketbol Ligi’nde lider olduklarını ancak, Avrupa’da ilk 16’ya kalamadıklarını belirterek, ‘’Bu turu sadece Real Madrid karşısında aldığımız yenilgiyle değil, özellikle evimizdeyenildiğimiz Panionios karşılaşmasında kaybettik’’ dedi.
Antrenör Ataman, yaşadığı hayal kırıklığının sadece ilk 16’ya kalamamakla değil, takımdaki önemli oyunculardan beklenen performansı alamamaları nedeniyle de yaşadığını dile getirdi.
İç saha kayıplarına yanıyor
Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun da İstanbul’da aldıkları yenilgilerin, elenmelerinde büyük etken olduğunu söyledi. Özerhun, yaptığı açıklamada, uzun zamandır böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirterek, ‘’ULEB organizasyonunda da ilk defa bunu yaşıyoruz. Bizim için son derece kötü bir durum. İstanbul’da oynadığımız maçlarda aldığımız yenilgiler, bunda en büyük etken oldu’’ dedi.
Bundan sonra kalan hedeflere konsantre olacaklarını ifade eden Özerhun, ‘’Erken elenmeyi istemezdik. Bazı oyuncuların, zaman zaman istenilen performansı vermediği net gözüküyor. Takım halinde oynanan basketbolda, bir-iki oyuncunun gayreti yetmiyor’’ diye konuştu.
Özerhun, antrenör Ergin Ataman’ın, bazı oyuncularla yolların ayrılabileceği açıklamaları konusunda ise, ‘’Çok sayıda oyuncu gönderip, alacak durumumuz yok. Kiralık dönemi de sanırım gelecek hafta bitiyor. İki yabancı oyuncu alma hakkımız var. Görüşmeler sonrası, bu durumu açıklığa kavuşturacağız’’ dedi.
Özerhun, sportif direktör olarak görevlendirilmesi düşünülen Aydın Örs’e ilişkin de, ‘’Aydın Örs ile görüşüyoruz. Kendisi düşünme aşamasında. Bu maçları atlatmayı düşünüyorduk. Önümüzdeki günlerde bu konu netlik kazanacak’’ ifadelerini kullandı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Utah Jazz bu kez şaşırttı

SONRAKİ HABER

2008’in en iyi teknik direktörü Alex Ferguson

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...