16 Ocak 2009 00:00

TBM’den Alevilere destek

Ergenekon Operasyonu çerçevesinde, adları ‘suikast düzenlenecekler’ listesinde geçen Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız ve ABF Genel Sekreteri Kazım Genç’e destek veren Türkiye Barış Meclisi (TBM) heyeti, tehdidi kendilerine yönelik olarak gördüklerini bildirdi

Paylaş

Ergenekon Operasyonu çerçevesinde, adları ‘suikast düzenlenecekler’ listesinde geçen Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız ve ABF Genel Sekreteri Kazım Genç’e destek veren Türkiye Barış Meclisi (TBM) heyeti, tehdidi kendilerine yönelik olarak gördüklerini bildirdi.
TBM’yi temsilen bir heyet dün PSAKD Genel Merkezi’nde Kazım Genç’i ziyaret ederek destek verdi. Balkız’ın başka bir programı olduğu için katılamadığı ziyarette konuşan Genç, listede isimlerinin yer aldığını İstanbul’da öğrendiğini, ancak haberlerde yer alan ‘korumaya alındığı’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Soruşturma varsa gizlilik içinde yürütülmesi gerektiğini hatırlatan Genç, çok yeni olan Alevi örgütlenmesinin, henüz ayakları üzerinde yeni durmaya başladığını, düzenledikleri mitinglerle de toplumun desteğini arkalarında gördüklerini anlattı. Genç, isimlerinin listede yer almasının gelişen Alevi muhalefetine gözdağı olduğunu söyledi.
TBM adına konuşan Metin Bakkalcı da, “Siz bizim bir parçamızsınız ve size yönelik bu olayı kendimize yapılmış addediyoruz” dedi. Bunu sadece TBM’nin 360 üyesi adına değil, barışseverler adına da böyle değerlendirdiklerini kaydeden Bakkalcı, Türkiye’de sistematik olarak ‘öteki’ olarak bilinen kesimlerin yok edilmek, ezilmek istendiğini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Kadın sorununa duyarlı bir Ayazağa için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa