17 Ocak 2009 00:00

‘Birlikte başarabiliriz’

İstanbul’da seçimlere ortak girmek için platform kuruldu. Aralarında DTP, EMEP, ÖDEP, EHP, TKP, ESP, SODAP, TÖP, KÖZ, 78’liler Girişimi’nin de olduğu birçok siyasi parti, platform ve kitle örgütü, yerel seçimler için ‘Birlikte Başarabiliriz İstanbul Platformu’nu oluşturdu.

Paylaş

İstanbul’da seçimlere ortak girmek için platform kuruldu. Aralarında DTP, EMEP, ÖDEP, EHP, TKP, ESP, SODAP, TÖP, KÖZ, 78’liler Girişimi’nin de olduğu birçok siyasi parti, platform ve kitle örgütü, yerel seçimler için ‘Birlikte Başarabiliriz İstanbul Platformu’nu oluşturdu. İlçe, belde ve mahallelerde en geniş emek ve toplumsal muhalefet dinamiklerini kapsayan yerel platformlar kurmayı hedefleyen platform, dün Taksim Hill Otel’de açıklama yaptı.
Platform adına konuşan ÖDP İstanbul İl Başkanı Sinan Tutul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin halkın çıkarları doğrultusunda yönetilmediğini söyledi. Buralarda önemli ve köklü sorunlar yaşandığını belirten Tutal, Türkiye’nin 29 Mart 2009 yerel seçimlerine kriz ortamında girdiğine dikkat çekti. Egemen güçler ve sınıfların kendi çıkarları etrafında emekçileri yedeklemeye çalıştığını anlatan Tutal, bu güçler arasında uygulanan sömürü politikalarını sürdürme konusunda farklılık bulunmadığını kaydetti. Egemen güçlerin yerel seçimde, bugüne kadar uyguladıkları krizi yaratan sömürü ve piyasacı politikalarına bir kez daha onay istediğini dile getiren Tutal, Kürt sorununda devlet olanaklarını da harekete geçirerek AKP eli ile DTP’ye yönelik saldırı politikalarının artırdığını ve DTP’nin yönettiği yerel yönetimleri ele geçirmeyi hedeflediğini söyledi.
Alternatif olacaklar
“Egemen güçlerin, AKP, CHP ve diğer düzen partilerinin karşısında eşitlikçi-özgürlükçü, halktan yana bir seçeneği ortaya çıkarmak bu yerel seçimlerin temel görevi olarak önümüzde duruyor” diyen Tutal sözlerine şöyle devam etti: “İşte bunun için emperyalizme, kapitalizme ve bunların ürettiği gericiliğe karşı çıkan, askeri vesayeti milliyetçi-ırkçı, ayrımcı ve cinsiyetçi politikaları reddeden, ekolojik dengeyi savunan, Kürt sorununun demokratik çözümünü isteyen, Alevi yurttaşların inanç özgürlüğü ve eşitlik taleplerine sahip çıkan emekten, eşitlikten, özgürlükten yana güçler olarak 29 Mert yerel seçimleri için bir araya geldik.”
Tutal, oluşturacakları yerel platformlarda emekçilerin ve ezilenlerin alternatifini yaratmaya çalışacaklarını kaydetti. Halkın karar süreçlerinde örgütlü bir biçimde yer alarak söz, yetki, karar sahibi olduğu demokratik ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışını savunacaklarını dile getiren Tutal, bu nedenle İstanbul’un 39 ilçesinde yerel seçim çalışmalarını hız vererek yaygınlaştırdıklarını açıkladı.
Sosyal belediyecilik
Birlikte Başarabiliriz Platformu’nun kamuoyu ile paylaşacağı ilk etkinlik bugün Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde yapılacak olan “21. Yüzyılda Sosyal Belediyecilik” konulu sempozyum olacak.
5 oturumdan oluşacak ve iki gün sürecek olan sempozyumda Mimarlar Odası’nın ‘Kent Suçları Fotoğraf Sergisi’, Red Fotoğraf Grubu’nun Kentsel Dönüşüm Fotoğraf Sergisi ile Başka Kültür Evi tarafından hazırlanan ‘Arka Bahçe’de Yıkım ve İmece Şehircilik Hareketi tarafından hazırlanan ‘Göç’ adlı belgeselde yer alacak. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Filistin için meşaleli yürüyüş

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...