17 Ocak 2009 00:00

Her taşın altından istihbaratçılar çıkıyor

Hrant Dink cinayetinde olduğu gibi, 2004 yılında gerçekleşen Mc Donald’s bombalanması eyleminin arkasında da Trabzon İstihbarat Şubesi’nin bir yardımcı istihbarat elemanı (YİE) çıktı.

Paylaş

Hrant Dink cinayetinde olduğu gibi, 2004 yılında gerçekleşen Mc Donald’s bombalanması eyleminin arkasında da Trabzon İstihbarat Şubesi’nin bir yardımcı istihbarat elemanı (YİE) çıktı. Hayal ile eylem öncesi ve sonrasında defalarca görüşen Sinan Raşitoğlu adlı Yardımcı İstihbarat Elemanı’nın, Erhan Tuncel gibi bu görevden çıkarıldığı öğrenildi.
Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun Dink cinayetindeki kamu görevlilerinin ihmallerini araştırdığı 10 Ekim 2008 tarihli raporunda, Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’in Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde gerçekleşen Mc Donald’s’ın bombalanmasıyla ilgili olarak, ilginç detaylar ortaya çıktı. Hayal’in eylem sırasında kullandığı 0537 506 55 41 No’lu telefonun Temmuz 2007’de bir trafik kazasında ölen Esat Yorulmaz adlı kişiye ait olduğu belirlenirken, Hayal’in bombalama öncesi ve sonrası söz konusu telefondan en fazla görüştüğü kişinin Sinan Raşitoğlu olduğu kaydedildi. Müfettişler yaptıkları araştırmada, Raşitoğlu’nun Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nde mutemet statüsünde ve yardımcı istihbarat elemanı olduğunu rapor etti. Hayal, Mc Donald’s’a attığı bombayı, Akyürek’in onayıyla Trabzon İstihbarat Şubesi’nin yardımcı istihbarat elemanı yapılan Dink cinayeti sanığı Erhan Tuncel’in hazırladığını iddia etmişti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Okulda namaza suçlu bulunamadı!

SONRAKİ HABER

Adli Tıp Kurumu’nda skandal üstüne skandal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...