18 Ocak 2009 00:00

Sıra Türkiye’de

İsrail’in Gazze işgali ve saldırıları Ankara’da çeşitli eylemlerle protesto edildi.

Paylaş

İsrail’in Gazze işgali ve saldırıları Ankara’da çeşitli eylemlerle protesto edildi. İsrail ve destek veren ülkelerin malları için “boykot” çağrılarının da yapıldığı eylemlerde, Venezuela ve Bolivya ülkelerinin tavrı örnek gösterilerek, İsrail Büyükelçisi’nin “istenmeyen adam” ilan edilip, gönderilmesi, İsrail’le yapılan ekonomik, askeri, siyasi tüm anlaşmaların iptali istendi.
Eylemlerin ilki Memur-Sen tarafından gerçekleştirildi. Kızılay YKM önünde, “Akan kan durana kadar her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz” dövizleri ile toplanan Memur-Sen yöneticileri ve İl Temsilcileri Güvenpark’ın Başbakanlık girişine kadar sloganlarla yürüdü.
Burada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Bolivya ve Venezuela’nın yaptığını bir adım ileri götürüp, İsrail temsilcisinin Türkiye’de ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi, İsrail’deki büyükelçinin geri çağrılması, İsrail ve ona destek veren ülkelerin mallarının boykot edilmesi, İsraillilerin Konya’da eğitimine son verilmesi, İsrail ile yapılan tüm askeri, ekonomik ve siyasi anlaşmaların iptal edilmesi” önerilerini dile getirdi. Gündoğdu, “Hepimiz Filistinliyiz Platformu”nun bugün saat 13.00’de Sıhhiye Meydanı’nda yapacağı Filistin’e destek mitingine de çağrı yaptı.
‘Mc Donalds’ı boykot’ çağrısı
Mazlum Der Ankara Şubesi üyeleri Mc Donalds’ın Kızılay’daki binası önünde, İsrail’e destek veren firmalar ile İsrail ve ABD ürünlerinin boykot edilmesini istediler. Polisin koruduğu Mc Donalds binası yakınında yapılan eylemde, Gazze’de ölen çocukları simgeleyen “kanlı bebek” taşındı. “Ahlaksız, tek taraflı savaşın her türlü finansmanının ABD bütçesi başta olmak üzere ABD ve İngiliz firmalarınca karşılandığı” ifade edilerek, “Tükettiğimiz her Mc Donalds ve Cocacola İsrail ve Amerikan çıkarları için Filistine mermi, bomba olarak dönmektedir” denildi.
ABD elçiliği önünde protesto
Ankara Filistin Dostları Platformu da Gazze’de devam eden siyonist işgal ve soykırım amaçlı vahşi katliamın destekçisi gördükleri ABD’yi, ABD Ankara elçiliği karşısında protesto ettiler. Burada yapılan açıklamada, çocuk, kadın, erkek, hastane, ambulans, okul, cami, konut ayrımı yapmadan her yeri bombalayan ve bini aşkın insanın ölümüne, on binlercesinin yaralanmasına sebep olan bu insanlık suçunu, katliamı kınadıkları ifade edildi. Siyonist İsrail’in en büyük destekçisi ABD’nin de kınandığı açıklamada, Gazze’de akan kanın durması için Filistinlilere destek çağrıları yapıldı. İsrail ile Türkiye arasındaki anlaşmaların iptal edilmesini isteyen Marmara Üniversitesi öğrencileri de, 1 hafta boyunca topladıkları iki bini aşkın imzayı, önceki gün Kadıköy PTT’den TBMM Başkanlığı’na gönderdiler. Okunan basın açıklamasında ise İsrail ile Türkiye arasındaki anlaşmaları yapanların suçlu olduğu belirtildi. Öğrencilere, Kadıköy halkı da alkışlarla destek verdi. Galatasaray Meydan'ında bir araya gelen Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi aktivistleri, duvarlara üzerinde mezar taşı şekli ve "Yiyecek ararken öldürüldü", "Yatağında öldürüldü", şeklinde yazıların bulunduğu dövizler astı. Filistinlilerin savaşta yaşadıkları acılara dikkat çekmek amacıyla sessiz gösteri yapan aktivistler, bildiri dağıttı. Bildiride, medya mensuplarının, yardım görevlilerinin ve insan hakları aktivistlerinin Gazze'ye gitmesi istendi.(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

sadece katilleri yargılamak yeter mi?

SONRAKİ HABER

bir öğrenim süreci olarak ergenekon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa