19 Ocak 2009 00:00

Veremli hasta ölüme terk edildi


Adana’da verem tedavisi gördüğü hastaneden taburcu edildikten bir gün sonra kağıt deposunda hayatını kaybeden atık toplayıcısı Sinan Çuhadar’ın cenazesi toprağa verildi. Çuhadar’ın ölümünden onu erken taburcu eden hastane yetkililerini sorumlu tutan arkadaşları, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Akciğer rahatsızlığı bulunan Sinan Çuhadar, üyesi olduğu Adana Atık Toplayıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin girişimleriyle yeşil kart çıkarılarak, Adana Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldı. 15 gün tedavi gören Çuhadar, geçen cuma günü taburcu edildi. Geceyi bir depoda geçiren Çuhadar, dün sabah kağıt toplayan arkadaşları tarafından ölü bulundu.
Çuhadar’ın cenazesinde bir konuşma yapan Adana Atık Toplayıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadullah Leventoğlu “Arkadaşımız 5 gün daha hastanede kalmak istemiş. Ama, çıkarıp kapı önüne bırakmışlar. Burada hastane yetkilileri sorumludur. Savcılığa haklarında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
Cenazeye katılan Adana Barosu avukatları da, ölümde hastane yetkililerinin sorumluluğunun bulunması halinde Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler. (Adana/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et