19 Ocak 2009 00:00

Genişledi denilen birim ‘nokta’ olmuş

Bir ilk olan Gazi Üniversitesi Hastanesi Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Birimi’nin, ‘genişletildiği’ iddialarının aksine daraltılıp Sigarayı Bıraktırma Merkezi bünyesine alındığı ortaya çıktı.

Paylaş

Bir ilk olan Gazi Üniversitesi Hastanesi Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Birimi’nin, ‘genişletildiği’ iddialarının aksine daraltılıp Sigarayı Bıraktırma Merkezi bünyesine alındığı ortaya çıktı. ‘Nokta’ haline getirilen birimin hastanedeki yerinden danışmanın bile haberi olmaması dikkat çekerken, birim ancak tesadüfen bulunabiliyor. Böylece birim noktaya çevrilerek işlevsiz hale gerilmiş oldu.
Yanıt: Genişletildi
Gazi Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde hizmet veren Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Birimi, 21 Ağustos 2008’de kapatılmış, birimin başkanı ve uzmanı görevlerinden alınarak birimin kurucularının görevlendirilmeleri iptal edilmişti. Bu durum, kadın örgütlerinin yoğun tepkisine yol açtı, ardından birimin yeniden hizmete açılması talebiyle bir imza kampanyası başlatıldı. Birim çalışanlarının görevden alınması ve birimin kapatılması basına, o dönem yeni atanan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan’ın “ilk icraatı” olarak yansımıştı.
DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır’ın, “birimin neden kapatıldığı”na ilişkin soru önergesine Sağlık Bakanı Recep Akdağ yanıt verdi. Birimin iddia edildiği gibi kapatılmadığını, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu ileri süren Akdağ, üniversite tarafından konuya ilişkin tekziplerin basında yer aldığını da savundu.
Birimden herkes bihaber!
Birimin “Kadın Koruma Birimi Danışma Noktası” adıyla “Sigarayı Bıraktırma Merkezi” ile birleştirilerek hastanenin poliklinik kısmına taşındığı ortaya çıktı. Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne giderek konuyla ilgili incelemelerde bulunan Bayındır, gazetemize yaptığı açıklamada, hastane danışmasına giderek Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Birimi’nin yerini sorduğunda yanıt alamadığına dikkat çekti. Bayındır, hastane personelinin bile yerini bilmediği birimi, tesadüf üzerine bulduğunu ifade etti.
Taşınma nedeninin ise “yer sıkıntısı” olarak açıkladığını ifade eden Bayındır, Sözer’in “hastane danışması”nın bu birimden haberdar olmamasına şaşırdığını belirtti.
Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Birimi’nin personelinin tamamen değiştirildiğini dile getiren Bayındır, birimin geçmiş deneyim ve birikimlerinin yok sayılmasını eleştirdi. “Oysa Gazi Üniversitesi’nde bir ilk yaşanıyordu” diyen Bayındır, birimde önceden hem personel içi şiddete uğrayanlara, hem de dışarıdan gelenlere destek sunulduğunu anlattı. Bayındır, birimin kağıt üzerinde kaldığını ve işlevli olmadığını belirterek, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
Çağrı Sarı
ÖNCEKİ HABER

‘Kimsesizler mezarlığına gömmeyin’

SONRAKİ HABER

Ring aracından firar ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...