19 Ocak 2009 00:00

‘Kimsesizler mezarlığına gömmeyin’

Adana’da verem tedavisi gördüğü hastaneden taburcu edildikten bir gün sonra kağıt deposunda hayatını kaybeden atık toplayıcısı 42 yaşındaki Sinan Çuhadar’ın cenazesi toprağa verildi.

Paylaş

Adana’da verem tedavisi gördüğü hastaneden taburcu edildikten bir gün sonra kağıt deposunda hayatını kaybeden atık toplayıcısı 42 yaşındaki Sinan Çuhadar’ın cenazesi toprağa verildi. Üyesi olduğu Adana Atık Toplayıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin girişimleriyle yeşil kart çıkaran ve hastaneye yatırılan Çuhadar’ın ölümünden, onu erken taburcu eden hastane yetkililerinin sorumlu olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacak.
Döşeme Mahallesi’ndeki atık kağıt deposunda kalan ve uzun zamandır akciğer rahatsızlığı bulunan Sinan Çuhadar, Adana Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılmıştı. 15 günlük tedavinin ardından geçtiğimiz Cuma günü taburcu edilen Çuhadar, arkadaşları tarafından kaldığı kağıt deposundaki ahşap kanepenin üzerine yatırıldı. Önceki sabah arkadaşları tarafından ölü bulunan Çuhadar’ın cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Ölüm nedeninin belirlenmesi için yapılan otopsinin ardından dernek başkanı Sadullah Leventoğlu’na teslim edildi.
Adana’da yalnız yaşayan ve Sivas’ta hiç görüşmediği akrabaları bulunduğu bilinen Çuhadar için dün dernek binası önünde tören yapıldı. Dernek üyesi atık toplayıcıları, cenaze aracını ayağa kalkıp saygı duruşuyla karşıladı. Leventoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Arkadaşımız 5 gün daha hastanede kalmak istemiş. Ama, çıkarıp kapı önüne bırakmışlar. Hastane iyileşmeden neden Sinan’ı taburcu etti? Kalacak yeri olmadığını biliyorlardı. Burada hastane yetkilileri sorumludur. Savcılığa haklarında suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.
Arkadaşının ölmeden önce “Beni kimsesizler mezarlığına gömmeyin. Belediye ben sağ iken sahip çıkmadı, ölüme de sahip çıkmasın” vasiyetinde bulunduğunu belirten Leventoğlu, arkadaşlarına kendi imkanlarıyla sahip çıktıklarını ve mezar yeri aldıklarını dile getirdi. Leventoğlu, “Sokakta ölenlerin sayısı Sinan ile birlikte 100’ü buldu. Eğer, başta belediyeler bizlere sahip çıksaydı bu insanlar ölmeyecekti” diye belediyeye sitem etti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da su kesintisi

SONRAKİ HABER

Genişledi denilen birim ‘nokta’ olmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...