20 Ocak 2009 00:00

Kontrgerillaya karşı halk birleşmeli

Çukurova 2. Kitap Fuarı’nın son gününde Evrensel Basım Yayın tarafından düzenlenen ‘Dünden Bugüne Derin Devlet’ isimli söyleşide, derin devlet örgütlenmesinin tam anlamıyla ortaya çıkartılabilmesi için halk güçlerinin birleşerek kararlı bir şekilde olayların üstüne gitmesi gerektiği vurgulandı.

Paylaş

Çukurova 2. Kitap Fuarı’nın son gününde Evrensel Basım Yayın tarafından düzenlenen ‘Dünden Bugüne Derin Devlet’ isimli söyleşide, derin devlet örgütlenmesinin tam anlamıyla ortaya çıkartılabilmesi için halk güçlerinin birleşerek kararlı bir şekilde olayların üstüne gitmesi gerektiği vurgulandı. Söyleşide konuşan Yazar Semih Hiçyılmaz, Susurluk kazası sonrasında ortaya çıkan halk tepkisinin Ergenekon örgütlenmesine karşı daha kararlı bir şekilde yaratılması gerektiğini söyledi.
Maraş’ta, 1977 1 Mayıs’ında, Beyazıt’ta öğrencilerin üzerlerine bomba atanların derin devlet güçleri olduğunu belirten Hiçyılmaz, kontrgerillanın tasfiye edilmesinin söz konusu olmadığını, dönemin ihtiyaçlarına göre görevinin ve şeklinin değiştiğini vurguladı. Ülkenin, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi denilen başka bir anayasa ile yönetildiğini söyleyen Hiçyılmaz, Çiller’in iktidara oturmasının ardından Türkiye’de faili meçhullerin sayısında 300’lerden 17 binlere uzanan belirgin bir artış olduğuna dikkat çekti.
İtiraf var işlem yok!
Eski özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın ‘Bin adam öldürdüm’ dediğine, eski bir generalin televizyonlarda ‘O silahlar bizim değil, biz balmumuna sarıp saklıyorduk silahlarımızı’ demesinin itiraf olduğuna vurgu yapan Hiçyılmaz, itiraflar sonrasında herhangi bir işlem yapılmamasına dikkat çekti. Çıkan silahların ve 20 bine yaklaşan faili meçhullerin tartışılması gerektiğini dile getiren Hiçyılmaz, yapılanların devletten bağımsız olmadığını belirtti. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Filistin’e destek eylemleri sürüyor

SONRAKİ HABER

Kaplan’dan ‘telekulak’ için kanun teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa