23 Ocak 2009 00:00

Gazzeli çocuğun seslenişi

23 gün süren İsrail saldırısından sonra insanların içinde bulundukları durumu anlatan Gazzeli bir çocuk, bölgeyi ziyareti sırasında sadece BM karargahını ziyaret etmekle yetinen Ban Ki-moon’a çağrıda bulunarak, tüm Gazze halkının sıkıntılarıyla ilgilenmesini istedi

Paylaş

23 gün süren İsrail saldırısından sonra insanların içinde bulundukları durumu anlatan Gazzeli bir çocuk, bölgeyi ziyareti sırasında sadece BM karargahını ziyaret etmekle yetinen Ban Ki-moon’a çağrıda bulunarak, tüm Gazze halkının sıkıntılarıyla ilgilenmesini istedi.
Evleri yerle bir edilen yüzlerce Filistinli gibi okullarda yaşamak zorunda kalan çocuk, konuşmasına şöyle devam etti: “Ban Ki-moon okulun sıraları arasında yatak, su ve elektrik olmadan nasıl yaşadığımızı gelip görmelidir. Buna yaşam diyebilir miyiz?! Hayır! Bu muhasaradır, hem de bu zorba İsrail’in bize uyguladığı en büyük muhasaradır.”
Filistinli çocuk daha sonra şunları ifade etti: “Oynayamadan, gülemeden, eğitim alamadan ve çocuk programlarını izleyemeden yaşıyoruz. Bizim televizyonlarda görebildiğimiz cenaze merasimleri, bomba görüntüleri, ölümler, tanklar ve silahlardır. Hayır! Biz hiçbir şey yapamıyoruz, yemek bulamıyoruz, su bulamıyoruz ve iki yıldan beri muhasara altındayız…” (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Bebek ölümlerinde idam cezası

SONRAKİ HABER

Kopya çeken, memur olamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...