23 Ocak 2009 00:00

Bebek ölümlerinde idam cezası

Bir süredir dünyanın gündeminde olan Çin kaynaklı zehirli süt skandalı ile ilgili dava sonuçlandı

Paylaş

Bir süredir dünyanın gündeminde olan Çin kaynaklı zehirli süt skandalı ile ilgili dava sonuçlandı. Çin’de süt tozuna ve mamalara katılan melamin yüzünden 6 bebek ölmüş, 300 binden fazla kişi de hastalanmıştı. Anneler bebekleri için güvenle süt alamıyor. bir paniğe yol açan süt skandalı ile ilgili açılan davada 3 kişi idama mahkum edildi. Zhang Yujun, zehirli süt tozu üretip satarak halk sağlığını tehlikeye atmaktan idama mahkum edilirken, Geng Jinping de zehirli gıda satmaktan idam cezasına çarptırıldı.
Mahkeme, skandalın odağındaki süt ürünleri şirketi Sanlu Grup’un eski kadın yöneticisi Tian Wenhu’yu da yine idama çarptırdı. Tian, sahte ve standartlara uygun olmayan ürün satmaktan mahkum oldu. Bebek ölümlerine yol açan bir skandalda bir kadının adının geçmesi ise şaşırtıcı bulundu.
Sanlu şirketine de 50 milyon yuan (7.3 milyon dolar) para cezası verildi. Tian’a da idam cezasının yanı sıra 20 milyon yuan para cezası verildi. 2 kişinin müebbet hapis cezası aldığı davada 6 sanık da 5’le 15 sene arasında değişen hapis cezaları aldı. Skandalda halen hüküm bekleyen 39 sanık var. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

LİMAN ARKASI

SONRAKİ HABER

Gazzeli çocuğun seslenişi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...