24 Ocak 2009 00:00

Bursa’da halk yerel seçimlerden umutsuz

Bursa’da, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partilerde bir hareketlilik yaşanırken; adaylar da partilerin kapılarını aşındırmayı sürdürüyorlar.

Paylaş

Bursa’da, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partilerde bir hareketlilik yaşanırken; adaylar da partilerin kapılarını aşındırmayı sürdürüyorlar. Özellikle Bursa’da aday yapılmayan küskünler de, partilerini değiştirmeye başladılar.
Bunlardan birisi de her çalışmasında ‘durmak yok, yola devam’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin. Şahin, AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyince, hizmet aşkını sürdürmek için Demokrat Parti’ye geçerek şansını orada denemeyi sürdürecek.
Krizle birlikte on binlerce işçinin işsiz kaldığı Bursa’da, yerel seçimler hakkında halkın görüşlerini sorduk. 5 senede bir mahallelerinde çalışmalar olduğunu söyleyen halk ise, bu duruma oldukça tepkili. Seçimlerdeki beklentilerini sorduğumuz kişilerden Turan Özgüç, önetenlerin geçmişte olduğu gibi, sadece göz boyadıklarını belirtti. Krizden dolayı işlerinin kötü gittiğini ve düzlüğe çıkmak için 15 bin lira kredi çektiğini söyleyen Özgüç, bu paranın bile masraflarını karşılamadığını söyledi.
Seçimlerin daha çok partilerin gündeminde olduğunu söyleyen Ahmet Güler, “Bu dönem işsizlikten dolayı herkes geçim derdine düşmüş durumda, buna rağmen politikacılar kendi çıkarlarını düşünüyorlar” dedi. Güler, buna örnek olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı’nı gösteriyor. Güler, Hikmet Şahin’in geçmişte söylediklerini kişisel çıkarları için unuttuğunu belirtiyor.
Seçimlerin hiç bir şeyi değiştirmeyeceğini düşünenlerden Tümay Baydoğan ise, yeni evlenen ve 2 yıllık işçi olan yeğeninin, işten yeni çıkarıldığını, durumunun bu yüzden çok kötü olduğunu belirtti. İşten yeni çıkarılan gençlerden Emin Özyürek ise “Aslında makine ustasıyım ama 4 ay önce ücretsiz izine çıkarıldım. Bu nedenle yaşamımı sürdürebilmek için manavcılık yapıyorum mecburen. Çünkü bir şekilde para kazanmam gerek” diye konuştu. Seçimlerin kendilerine faydası olmayacağını düşünen Özyürek, onların kendi ceplerine para indirmenin peşinde olduğunu kaydetti.
İşe girer girmez çıkarıldığını söyleyen Serpil Vanlıoğlu da çoğunluk gibi seçimlerden umutsuz. Tanıdığı bir çok insanın işten çıkarıldığını faturalarını ödeyemediklerini söyleyen Vanlıoğlu, bu nedenle seçimleri düşünecek durumda olmadıklarını vurguladı.
Giderek işleri kötüleşen esnaflarından olan Erhan Bulut da, seçimlerden beklentisi olmayanlardan. Esnafın kan ağladığını ifade eden Bulut şunları söyledi: “İsmi Ali ya da Veli olmuş, yapacağı şeyler değişmiyor. Sistem değişmediği sürece gelecek kişinin değişmiş olması önem teşkil etmiyor. Ben ülkemi bu şartlarda istemiyorum. kaynağımız çok, kullanmayı bilmiyorlar.”
Yıllardır esnaf olan Arif Gündoy ise kahvelerin işsizlerle dolup taştığını belirterek, her şeyden önce işsizliğe çözüm getirilmesi gerektiğini belirtti. Sokaklarda görüştüğümüz birçok insan arasında ev hanımı olan Zekiye Erdurmuş ise seçimlerden biraz umutlu olan tek kişi. (Bursa/ EVRENSEL)
Ezgi Aydoğan/Aziz Şimşek
ÖNCEKİ HABER

Asil Çelik’te greve doğru

SONRAKİ HABER

Renault işçisi adalet arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...