24 Ocak 2009 00:00

Yargı emekçilerinden bakana mektup

Adliye çalışanları, keşif, tespit, haciz için adliyeye ve yargı çalışanlarına ödenen bedele Maliye Bakanlığı’nın el koymasına tepki gösterdiler.

Paylaş

Adliye çalışanları, keşif, tespit, haciz için adliyeye ve yargı çalışanlarına ödenen bedele Maliye Bakanlığı’nın el koymasına tepki gösterdiler.
Hak gaspıyla karşı karşıya olduklarını ifade eden yargı emekçileri, İzmir ve Karşıyaka adliyelerinde eylem yaptı. İzmir Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan BES İşyeri Baştemsilcisi Selma Şen, “Adalet hizmetlerinin vazgeçilmezleri olan bizler, adalet hizmetlerinin etkin, adil ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Emeklerimizin karşılığını alamadığımız gibi son olarak da yol giderleri tazminatlarımıza göz dikilmiştir. Hakkımız olan yol giderleri tazminatının çalışanlara eşit olarak dağıtılmasını istiyoruz” dedi. Açıklamadan sonra BES üyesi yargı çalışanları, Adalet Bakanı Mehmet Ali bu düzenlemeye son verilmesini talep eden mektuplarını gönderdiler. Karşıyaka Adliyesi çalışanları da aynı taleplerle bina önünde basın açıklaması yaptı. Bu eylemlerin tüm ülkede yaygınlaşarak süreceği bildirildi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Özel tim cinayetleri aydınlatılacak mı?

SONRAKİ HABER

Sözleşmeliler kadroya alınsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...