25 Ocak 2009 00:00

‘Suyumuzu sattırmayız’

Suyun ticarileştirilmesine karşı mücadele eden Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu dün Taksim Tramvay Durağı’nda eylem yaptı.

Paylaş

Suyun ticarileştirilmesine karşı mücadele eden Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu dün Taksim Tramvay Durağı’nda eylem yaptı. Eylemde, 24 Ocak 1980’de emeğim mücadelelerle kazanılan haklarını gasp edenlerin bugün de doğanın ve insanlığın yaşam kaynağı olan suya göz diktiği söylendi.
Açıklamayı okuyan DİSK Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yurtseven, 24 Ocak 1980’de start verilen saldırıların, 29 yıl boyunca sağlık, eğitim ve ulaşım haklarından sofradaki ekmeğe kadar uzandığını belirtti. “Bugün suyumuzu gasp ederken ‘Biz suyu özelleştirmeyeceğiz’ diyorlar. Evlerimize kontörlü su sayaçlarını takanların özel şirketler değil, seçimle göreve gelen sözde temsilciler olduğunu biliyoruz” diyen Yurtseven, geleceklerinin, sağlıklarının ve yaşamlarının borsada peşkeş çekilmesine seyirci kalmayacaklarını belirtti.
Yurtseven, “Suyumuza el koyma planları yapmak için 15-22 Mart 2009 tarihlerinde İstanbul’da toplanacaklar. Bu çirkin işbirliğine gereken cevabı vermek için duyarlı olan herkesi Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformuna katılmaya çağırıyorum” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sobadan sızan gaz yine can aldı

SONRAKİ HABER

Buca Belediyesi adliyede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...