25 Ocak 2009 00:00

Sobadan sızan gaz yine can aldı

Bozüyük ve İnegöl’de sobadan sızan karbonmonoksit gazından dolayı 4 kişi hayatını yitirirken 5 kişi de zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Paylaş

Bozüyük ve İnegöl’de sobadan sızan karbonmonoksit gazından dolayı 4 kişi hayatını yitirirken 5 kişi de zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki olay, önceki akşam saatlerinde Çarşı Mahallesi’nde meydana geldi. Yeğenlerinin karnelerini görmek için akşam saatlerinde kardeşi Tahsin Gödelek’in evine giden Hasan Gödelek, kapı zilini çaldı, ancak açan olmadı. Durumdan şüphelenen Hasan Gödelek, pencereden içeriye baktığında kardeşi Tahsin Gödelek, eşi Fatma, çocukları 8 yaşındaki Tamer ve 6 yaşındaki Zafer’i yerde yatarken gördü.
Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, Gödelek ailesinin fertlerinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirlendi. Cenazeler otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
İnegöl ve Bursa’da lodos etkili oldu
Bursa İnegöl’de ise önceki akşam saatlerinde etkili olan lodos nedeniyle, sobadan sızan gazdan zehirlenen 4’ü aynı aileden olmak üzere 5 kişi ölümden döndü. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kayseri’de iki gündür etkisini sürdüren şiddetli lodos 10 kişinin zehirlenmesine neden oldu. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen vatandaşlar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. İlk müdahaleleri yapılan vatandaşlar, bir süre gözetim altında tutulduktan sonra tekrar evlerine gönderildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

SONRAKİ HABER

‘Suyumuzu sattırmayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...